Hearthstonen Euroopan winter playoffit pelattiin viikonloppuna. Playoffit oli viimeinen mahdollisuus karsiutua myöhemmin alkuvuodesta pelattaviin talvimestaruuskisoihin, joihin eteni turnauksen neljä parasta pelaajaa. Talvimestaruuskisat (HCT Winter Championship) ovat talven 2018 Championship Tourin huipennus, jossa pelaavat neljän eri alueen parhaimmistot.

Suomalainen Mauri ”Maur1” Hartikainen (TDG Esports) pääsi kahdeksan parhaan joukkoon, mutta ei onnistunut lunastamaan paikkansa talvimestaruuskisoissa. Maur1 oli ainoa pelaaja, joka pääsi turnauksen runkosarjassa 7-0 tulokseen. Pudotuspeleissä Maur1 kuitenkin hävisi Kevin ”Casie” Eberleinille 3-1 ja Raphael ”BunnyHoppor” Peltzerille myös 3-1, tippuen pois turnauksesta.

Kahdeksan parhaan joukkoon pääseminen on kuitenkin suuri saavutus johon on aiemmin pystynyt vain yksi suomalainen ennen Maur1a.

Turnaukseen osallistui myös suomalainen Evgueni “eilic” Ilichko, joka lopetti swissin 2-4 tuloksella.

Helsinki Redsin Alvar ”Vardu” Dürr oli saanut tarpeeksi HCT-pisteitä päästäkseen playoffeihin, mutta hänellä alkoi asepalvelus tammikuun alussa, ja hän joutui jättämään playoffit väliin. Syksyllä Vardu oli ensimmäinen suomalainen, joka pääsi kahdeksan parhaan joukkoon HCT-playoffeissa.

Neljä parasta, jotka pääsivät talvimestaruuskisoihin olivat Fatih ”ThunderUP” Akduman, Raphael ”BunnyHoppor” Peltzer, Oldřich ”Faeli” Mahdal ja Torben ”Viper” Wahl.

Muokattu 14.44 14.1.2019: Maur1 ei ollut ainoa suomalainen joka osallistui turnaukseen.

Kuvalähde: Blizzard