Royal Never Give Up – SKTelecom T1

Perjantai aamuna Suomen aikaa pelattiin ensimmäinen välieristä. SKT oli koko turnauksen ehdoton ennakkosuosikki, mutta kaikkien yllätykseksi joukkueella oli ajoittain suuria ongelmia lohkovaiheessa ja lopulta se pääsi viimeisenä mukaan pudotuspeleihin. RNG puolestaan asettui kotiyleisön eteen hankalassa tilanteessa, sillä Kiinan menestys on ollut heikkoa viimeisimmissä kansainvälisissä turnauksissa. RNG näytti kuitenkin Kiinan mahdin ja oli tuloslistan kärjessä kun lohkovaihe päättyi.

Ensimmäisessä ottelussa RNG hallitsi tapahtumia ja otti erittäin vakuuttavan voiton ja näytti siltä että fanaattinen kotiyleisö pääsisi juhlimaan toden teolla. Toisessa ottelussa nähtiin kuitenkin täysin eri SKT-joukkue ja RNG kaatui peräti 22-minuutissa. Kolmas ottelu oli tasaisempi, mutta lopulta SKT onnistui kääntämään taistot itselleen ja viemään joukkueen voiton päähän finaalista. Neljäs ottelu jäi ottelusarjan viimeiseksi SKT:n dominoidessa tapahtumia ja RNG:lle ei jäänyt mitään mahdollisuuksia venyttää sarjaa. Ottelusarjan ehdoton hahmo oli Lee ”Faker” Sang-hyeok, pelaaja joka näytti erittäin ailahtelevalta lohkovaiheessa ja vielä sarjan ensimmäisessä ottelussakin.

 

Counter Logic Gaming – Flash Wolves

Lauantaina vastakkain asettuivat kaksi joukkuetta, joista kumpaakaan ei ennakkoon veikkailtu turnauksen finaaliin. Vahvat otteet lohkovaiheessa kuitenkin asettivat nämä toiseksi ja kolmanneksi sijoittuneet joukkueet vastakkain ja voittajalle finaalipaikka olisi erityisen merkityksellinen. Ensimmäisessä ottelussa CLG näytti pelityylinsä parhaita puolia pelaten todella vahvan ja tasaisen ottelun ja yllätti ottelun loppuvaiheessa vastustajansa täysin ratkaisuillaan. Toista ottelua katsoessa ei voinut olla miettimättä edellisen päivän semifinaalia, sillä Flash Wolves näytti toipuneen ensimmäisen ottelun tappiosta mahtavasti ja hallitsi karttaa täysin. Kolmanteen otteluun lähdettiin kutkuttavasti tasatilanteesta ja CLG yllätti kaikki kun Zaqueri ”Aphromoo” Black valitsi itselleen pelattavaksi Sonan. Pelin alkuvaiheessa näytti että riskivalinta kostautuu CLG:lle, mutta pelin edetessä Flash Wolves teki virheitä ja mahdollisti CLG:n nousun voittoon. Aphromoo oli mukana kaikissa joukkueensa tapoissa. Neljäs ottelu noudatti pitkälti kolmannen ottelun käsikirjoitusta. Siinä nähtiin Sona, Flash Wolvesin johto alkuvaiheessa ja CLG:n comeback. Pohjois-Amerikan ensimmäinen finaalipaikka Riot:in organisoimassa kansainvälisessä turnauksessa irtosi lukemin 3-1.

 

Counter Logic Gaming – SKTelecom T1

Finaalissa SKT näytti miksi joukkuetta pidettiin selkeänä ennakkosuosikkina voittamaan turnauksen. Joukkueen ailahtelevat otteet jäivät selkeästi lohkovaiheeseen ja ensimmäiseen välieräotteluun, sillä finaalissa nähtiin todella vakuuttava SKT. CLG aloitti ensimmäisen ottelun pelaamalla todella aggressiivisesti ja hetken näytti että joukkue saa loistavan alun finaaliin, mutta kuin ihmeen kaupalla SKT saa käännettyä tilanteen hakemalla itselleen kolme tappoa antamatta CLG:lle yhtäkään. Tästä lähti liikenteeseen todellinen lumipallo-efekti jota edes CLG:n hyvät ratkaisut pelin loppuvaiheilla eivät riittäneet pysäyttämään. Toiseen otteluun lähdettiin identtisillä champion-valinnoilla ensimmäiseen peliin verrattuna. Tällä kertaa CLG sai itselleen etumatkan alkupelissä, mutta isot yksilövirheet pelin edetessä käänsivät pelin SKT:lle. Kolmannessa ottelussa SKT pelasi erittäin aggressiivisesti heti alusta alkaen ja CLG:llä ei ollut enää repertuaarissaan mitään jolla vastata tähän ja vakuuttava 3-0 voitto Korealaisille oli tosiasia. SKT on voittanut League of Legendsin parissa melkein kaiken mahdollisen, mutta tätä ennen Mid-Season Invitationalin voitto joukkueelta puuttui.

Mestarijoukkueen kokoonpano:

 • Lee ”Duke” Ho-Seong – Top
 • Bae ”bengi” Seong-ung – Jungle
 • Lee ”Faker” Sang-hyeok – Mid
 • Bae ”Bang” Jun-sik – AD Carry
 • Lee ”Wolf” Jae-wan – Support

skt

Lopputulokset:

 1. SKTelecom T1 – LCK (Korea)
 2. Counter Logic Gaming – NA LCS (Pohjois-Amerikka)
 3. Royal Never Give Up – LPL (Kiina)
 4. Flash Wolves – LMS (Taiwan, Hong Kong ja Macao)
 5. G2 – EU LCS (Eurooppa)
 6. SuperMassive – Wild Card (Muut liigat)

 

Lähde: lolesports.com