Viime viikonloppuna suomalainen CS:GO tuli pisteeseen, jossa sitä ei olla ikinä vielä nähty. Kaksi suomalaista organisaatiota otti mittaa maailman top 5 -joukkueista.

ENCE pelasi ESL Pro Leaguen pudotuspeleissä neljäntenä olevaa Virtus.Prota vastaan ja muistona viikonlopusta koko kansainväliselle CS:GO -skenelle on Suomeen otettu ei niin miellyttävä meriitti: historiallinen sulaminen.

ENCEn riveissä uudelleen rakennettu organisaatio pääsee heti näyttämään voimansa kirvelevän tappion käsittelyssä. Kyse on ENCEn jatkoaikahäviöstä Virtus.Prota vastaan ratkaisevan kartan ollen lukemisessa 15-3. Hiljattain organisaatioon palkatulle performance coach Ville ”WILLFEEL” Meriselle on nyt varmasti käyttöä.

Statistiikkojen valossa ENCEn ei edes odotettu pääsevän niin lähelle voittoa, mutta lopputulos ottaa varmasti päähän siitä huolimatta. Uusi kansainvälinen rosteri vaikuttaa kuitenkin tuoneen kauan kaivattua tuoretta perspektiiviä serverille ja voimme varmasti odottaa heiltä hyviä asioita tulevaisuudessa.

HAVU kohtasi Pinnacle Cupin finaalissa kolmantena olevan Gambitin ja peli päättyi valitettavasti suomalaisten 1-2 tappioon. Hetken moni varmasti uskoi, että mahdoton voisi tapahtua.

HAVU on nyt todella kuuma joukkue ja viikonlopun tappion sijaan on parempi huomioida se fakta, että he voittivat viime viikolla sekä Ninjas in Pyjamasin sekä BIGin matkalla Pinnacle Cupin finaaliin. Täytyy ymmärtää, että Gambitissa pelaa terminaattori nimeltä Dmitry ”sh1ro” Sokolov. Hän pelasi HAVUa vastaan +38 K/D erolla ja 1,61 ratingilla.

CS:GOssa upeimmat voitot ja härskeimmätkin tappiot jäävät nopeasti historiaan ja jokainen niistä rakentavat pelin ja sitä pelaavien joukkueiden tarinaa. Joka tapauksessa suomalainen CS:GO voi hyvin vuonna 2021.