51-vuotias espoolaismies on saanut 1,5 vuoden tuomion ahdisteltuaan lapsia netissä. Miehen uhriksi joutui kahdeksan 10-13 vuotiasta poikaa. Mies lähestyi lapsia Fortnitessa, WhatsApissa sekä Instagramissa.

Satakunnan käräjäoikeus antoi tuomion viidestä lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä ja kolmesta lapsen houkuttelemisesta seksuaalisiin tarkoituksiin. Häntä syytettiin myös lasta esittävän sukupuolisiveellisyyttä loukkaavan kuvan hallussapidosta, mutta syyte hylättiin. Tuomittu joutuu maksamaan uhreilleen korvauksia kärsimyksestä 17 500 euroa sekä maksamaan oikeudenkäyntikuluja 13 000 euroa. Mies vangittiin jo talvella 2019, ja hän oli vangittuna kolme kuukautta. Epäiltyjen tekojen määrä kasvoi tutkinnan edetessä.

Oikeuden mukaan mies lähetteli lapsille seksuaalisviritteisiä kuvia ja antoi osalle rahalahjoja, ja otti uhreihinsa pelimaailman välityksellä usein yhteyttä ja toimi sinnikkäästi. Käräjäoikeus toteaa julkisessa selosteessa miehen tekojen olevan sellaisia, että ne usein johtavat myös vielä raskaampiin seksuaalirikoksiin. Tällä kertaa niihin asti ei päädytty, mahdollisesti siksi että tuomittu jäi kiinni riittävän aikaisessa vaiheessa. Mies oli pyrkinyt tapaamaan uhrejaan siinä onnistumatta.

Sama mies on tuomittu lapsiin kohdistuneista seksuaalirikoksista jo aiemmin. Vuonna 2008 Kouvolan käräjäoikeus tuomitsi hänet seitsemän vuoden vankeuteen lukuisista alaikäisiin kohdistuneista seksuaalirikoksista: hänen katsottiin syyllistyneen muun muassa raiskaukseen ja lapsen törkeään seksuaaliseen hyväksikäyttöön. Vuonna 2019 hänet tuomittiin Vaasan hovioikeudessa vuoden ehdottomaan vankeusrangaistukseen useista lapsiin kohdistuneista seksirikoksista.

Lähde: YLE

Mikäli kohtaat ahdistelua tai häiritsevää käytöstä peleissä tai netissä, muista kertoa siitä luotettavalle aikuiselle. Älä jää asian kanssa yksin, sillä apua on aina saatavilla.