ENCEn Youtube-kanavalla on esittelyssä organisaation viimeisin lisäys: Performance coach Ville ”WILLFEEL” Merinen. Videolla Merinen kertoo olleensa itse vahvasti mukana luomassa kyseistä pestiä ENCEn uuden tulemisen yhteyteen.

– Olen päivätyössäni psykoterapeutti ja olen jonkin verran työskennellyt myös urheilijoiden parissa. Oma pitkäaikainen intohimoni on e-urheilupsykologia ja olen opiskellut sitä tosi paljon, Merinen kertoo.

Merisen on tarkoitus auttaa osaa pelaajista pääsemään eteenpäin ENCEssä vallinneesta myllerryksestä.

– Pidän tärkeänä, että tällaisessa joukkueessa taataan parhaat mahdolliset mahdollisuudet myös henkisesti sille, että joukkue voi menestyä.

Merinen aikoo nostaa jalustalle organisaatiossa ongelmien ennaltaehkäisevän toiminnan.

– Nyt kun minä tulen mukaan, niin ENCE alkaa oikeasti ennaltaehkäisemään niitä burnoutteja, jotka ovat niin yleisiä e-urheilussa.

Videolla Merinen kertoo, kuinka kommunikaatio on hänelle tärkeä aihe.

– Mun teesejä on, että pelaajat ja organisaatio oppii kommunikoimaan siten, että se poistaa enemmän kuin lisää ongelmia, ja opitaan puhumaan niin, että se ei loukkaa ketään.

Lisäksi Merinen mainitsee seuranneensa e-urheilua paljon ja kertoo olleensa ENCEn fani jo pidemmän aikaa.

Psykologit e-urheilussa eivät ole uusi juttu. Yksi tunnetuimmista CS:GO:n parissa työskentelevistä urheilupsykologeista on suomalainen Mia Stellberg. Hänen mielletään aikanaan auttaneen maailman parhaan joukkueen Astraliksen saavuttaneen täyden potentiaalinsa.

Stellberg on työskennellyt myös ENCEn kanssa. Vuonna 2019 Stellberg puhui videolla pelaajahyvinvoinnista.

Lähde: ENCE TV