League of Legendsin Euroopan pääsarjakarsintojen ensimmäinen kierros saatiin päätökseen perjantai-iltana. Voittajina ensimmäisistä otteluista selvisivät Misfitsin ja Fnaticin akatemiajoukkueet.

Fnatic Academy aloitti karsintaurakkansa GIANTS! Gamingiä vastaan. Altavastaajana otteluun lähtenyt Fnaticin kakkosjoukkue osoitti hetit, ettei haastajasarjan ja pääsarjan tasoero ole valtava sillä GIANTS! kaatui ottelussa vakuuttavasti 3-1.

Misfits Academyn ja Origenin ottelu oli puolestaan hyvin yksipuolinen. Todella heikon kauden pääsarjassa pelannut Origen jäi ottelussa Misfitsin akatemian jalkoihin, eikä se päässyt otteluun mukaan oikein missään vaiheessa muutamia väläytyksiä lukuun ottamatta.

Karsintojen pelit jatkuvat ensi viikolla. Otteluiden voittajat Fnatic Academy ja Misfits Academy kohtaavat voittajien ottelussa, josta voittaja nousee suoraan pääsarjaan. Häviäjät puolestaan taistelevat siitä, kumpi pääsee kohtaamaan voittajien ottelun häviäjän ja puolustamaan paikkaansa LCS:n kesäkaudella. Jokatapauksessa on selvää, että ainakin toinen viime kaudella pääsarjassa pelanneista joukkueista putoaa haastajasarjaan,