Blizzardin viime vuonna julkistama Overwatch-liiga tuntui olevan merkki siitä, että yhtiö haluaa tulevaisuudessa panostaa eurheiluun entistäkin vahvemmin. Konkreettista tietoa sen tulevista panostuksista on kuitenkin ollut tarjolla vähän, mutta tällä viikolla Blizzard tiedotti uudistuksista, joiden tarkoituksena on vahvistaa yhtiön asemaa eurheilun alalla.

Uudistusten myötä Blizzardin sisälle perustetaan uusi osasto, joka tulee työstämään Overwatchin eurheilupuolta; hallinnointia, myyntiä, toimintaa, jakelua ja sen sellaista. Osaston vastuualueeseen kuuluvat sekä Overwatch League että Overwatch World Cup.

Yllättävämpi uutinen on kuitenkin se, että osastosta tulee vastaamaan eurheiluorganisaatio Major League Gaming (jonka Blizzardin emoyhtiö Activision osti vuonna 2015), joka sulautetaan täysin Blizzardiin. Tavoitteena on hyödyntää MLG:n kokemusta tapahtumajärjestämisen, jakelun, liigaorganisaation, myynnin (joukkueet, media, mainokset ja sponsorit) sekä sisällöntuotannon saralla. Osasto toimii jatkossakin MLG:n nimellä ja jatkaa MLG:n nykyisen mediaverkoston pyörittämistä.

Blizzardin muut eurheilutyöryhmät (Heroes of the Storm, Hearthstone, StarCraft ja World of Warcraft) jatkavat toimintaansa kuten aiemminkin, mutta tulevat hyödyntämään uuden osaston tarjoamaa tietotaitoa. Epäselvää on kuitenkin vielä se, millainen muiden julkaisijoiden näkyvyys tulee uudistuksen myötä MLG:llä olemaan.

Lähde: Blizzard, Kuvalähde: MLG