League of Legendsin seitsemännen kauden maailmanmestaruuskisojen puolivälierät pelattiin tällä viikolla Kiinan Guangzhoussa. Eteläkorealaisjoukkueet Samsung Galaxy ja SK Telecom T1 sekä Kiinan Royal Never Give Up ja Team WE selvittivät lopulta tiensä välieriin, jotka pelataan ensi viikonloppuna Shanghaissa. Pudotuspelien ensimmäinen kierros tarjosi jännittäviä ottelusarjoja, uusia champion-valintoja ja melkein kaikkien aikojen yllätyksen.

Longzhu Gaming -  Samsung Galaxy 0-3

Torstaina pelattu ensimmäinen puolivälierä tarjosi LoL-yleisölle yllätyksen, kun Samsung Galaxy jätti Longzhu Gamingin täysin jalkoihinsa. Lohkovaiheessa haparoiden pelannut Samsung oli hionut täydelliset taktiikat lohkovaiheen jälkeen turnauksen suosikiksi tituleerattua Longzhua varten. Lohkovaiheessa etenkin otteluiden alut heikosti pelannut, mutta vahvoissa loppupelin joukkuetaisteluissa profiloitunut Samsung pystyi hyydyttämään Longzhun vahvan alkupelin. Se onnistui myös drafteissa liki täydellisesti, pystyen vastaamaan muun muassa Longzhun ja sen ylälinjan pelaajan Khanin paljon käyttämään splitpush-taktiikkaan.

Samsungin puolelta etenkin jungler Ambition onnistui loistavasti, ja osoitti olevansa Samsungin pelin aivot. Kaikissa kolmessa pelissä Sejuania pelannut veteraani pelasi heikon lohkovaiheen, mutta Longzhua vastaan hänellä oli valtava vaikutus. Myös keskilinjan Crown ja support CoreJJ pelasivat mainiot ottelut. Tällä esityksellä Samsung Galaxy on yksi turnauksen voittajasuosikkeja.

SK Telecom T1 - Misfits 3-2

Perjantain puolivälierä tarjosi ikimuistoisen taistelun, kun kolminkertainen maailmanmestari SKT ja haastaja Euroopasta, Misfits, kohtasivat. Misfits pelasi loistavan sarjan, ja oli lähellä historiallista jättipaukkua. Ensimmäinen ottelu meni odotusten mukaan, kun SKT murskasi tulokasjoukkueen 25 minuutissa. Seuraavat kaksi peliä olivat kuitenkin jotain täysin odottamatonta.

Toisessa pelissä valokeila kohdistui Misfitsin support-pelaajaan, eteläkorealaiseen IgNariin, joka valitsi championikseen Blitzcrankin. Nuorukainen pelasi uskomattoman ottelun ja onnistui melkein jokaisessa hookissaan, myös Fakeria vastaan. Kolmannessa pelissä Misfitsin alalinja, IgNar ja Hans Sama, loistivat jälleen Leona/Tristana-kaksikolla. Misfits voitti alkupelin vakuuttavasti ja onnistui päättämään ottelun lievistä vaikeuksista huolimatta.

Neljännessä pelissä Misfits sai hallitsevan mestarin jo haudan partaalle, mutta SKT onnistui kriittisessä keski-inhibitorinsa puolustuksessa ja voitti ottelun. Misfits oli käytännössä yhden voitetun taistelun päässä semifinaalista, mutta SKT näytti jo lohkovaiheesta tuttua ylivertaisuuttaan ja kestävyyttään joukkuetaisteluissa. Myös viides ottelu oli äärimmäisen tiukka, ja ratkesi lopulta Elder Dragonilla käytyyn taisteluun. SKT voitti 50-50 -smiten ja sen jälkeisen taistelun, ja eteni kuin etenikin neljän joukkoon. Esitys jättää kuitenkin paljon kysymysmerkkejä tulevaan välierään RNG:tä vastaan. Ainoastaan Faker pelasi mestarijoukkueen arvoisesti, etenkin alalinjan Bang ja Wolf olivat heikkoja. Viime vuonna ROX Tigersissä fantastisia otteita esittänyt jungler Peanut on menettänyt itseluottamuksensa SKT:ssä lähes täysin, ja joukkueen toinen jungler Blank tulee todennäköisesti saamaan jatkossa enemmän peliaikaa.

 Royal Never Give Up -  Fnatic 3-1

Euroopan toivo välieräpaikasta kuihtui kokoon lauantaina, kun RNG oli Fnaticia vahvempi otteluin 3-1. Ainoastaan kiinalaispelaajista koostuva Royalin kokoonpano meni voitoissa 2-0 johtoon, antanut Fnaticille mahdollisuuksia toistaa lohkovaiheen ihmenousua (0-4 voitto-tappio-saldosta pudotuspeleihin). Fnaticilla oli toki mahdollisuutensa. Toisessa ottelussa se hukkasi selvän liki kymmenentuhannen kullan johtoasemansa. RNG:n jungler MLXG onnistui kuitenkin ryöstämään joukkueelleen Baronin, ja RNG käänsi pelin.

Kolmannessa ottelussa roolit vaihtuivat, kun RNG hukkasi miltei käsittämättömästi johtoasemansa, sillä se oli tuhonnut suurimman osan Fnaticin basesta jo alle puolen tunnin kohdalla. Fnatic käytti ylälinjan kokeneen sOAZin Gnaria vahvaan splitpushiin, ja eurooppalaiset voittivat ottelun lopulta 55 minuutin kohdalla melkoisen "sissisodan" jälkeen. Neljäs peli karkasi kuitenkin pahasti Fnaticin käsistä, kun RNG:n loppupelin kokoonpano pääsi elementtiinsä. RNG sai käsiinsä Galion, yhden turnauksen vahvimmista championeista. Lisäksi RNG:n carry-pelaaja Uzin Twitchistä tuli kuolettava pelin edetessä loppupeliin. Fnatic oli hukassa alkupelin jälkeen, ja RNG tarvitsi vain yhden ja kärsivällisesti odotetun joukkuetaisteluvoiton lunastaakseen paikkansa välieriin.

RNG onnistui drafteissaan huomattavasti paremmin. Kahdessa ensimmäisessä ottelussa joukkueen support Ming pelasi uutta pickiä turnauksessa, Sorakaa. Uzi pelasi maailman parhaan carry-pelaajan tasolla. Kiinalaisrosteri näyttää vahvalta ja ottaa SKT:n haasteen vastaan hyvässä kunnossa.

 Team WE -  Cloud9 3-2

Sunnuntain viimeisessä puolivälierässä toinen kiinalaisjoukkue, WE, eliminoi viimeisen lännen joukkueen otteluvoitoin 3-2.  Sarja oli kuitenkin jännitysnäytelmä. Cloud9 esiintyi kolmessa ensimmäisessä pelissä erittäin vahvasti. Kuten Misfits, se eteni altavastaajana 2-1 johtoon voitoissa. Hämmentävintä on, että amerikkalaisjoukkue olisi voinut voittaa sarjan peräti 3-0, niin vahvalta se näytti kiinalaisjoukkueeseen verrattuna. Cloud9 aloitti ottelusarjan vahvalla alkupelin kokoonpanollaan, ja etenikin nopeasti johtoon ensimmäisessä pelissä. WE pääsi kuitenkin mukaan peliin parilla tapolla. Peli venyi melko pitkäksi, mutta WE osoitti olevansa vahva loppupelin joukkue: se löysi ratkaisevan taistelun ja voitti ottelun.

Seuraavissa peleissä Cloud9 löi jokereita pöytään. Ylälinjan Impact valitsi molempiin peleihin klassisen championinsa, Singedin. Alalinjan Sneaky ja Smoothie voittivat WE:n alalinjan, ja myös jungler Contractz oli aggressiollaan elementissään. Ottelupisteistä huolimatta Cloud9 ei kyennyt lyömään ratkaisevaa iskua, vaan WE pelasi erittäin kliinisesti, kun sen selkä oli seinää vasten. Kiinalaisjoukkue bannasi viimeisissä peleissä Impactin Singedin. Carry-pelaaja Mystic paransi otteitaan vahvalla Kog'Maw-pickillään ja jungler Condi nosti tasoaan huomattavasti. Viimeisessä pelissä Cloud9, kuten Fnatic, antoi Galion kiinalaisjoukkueelle, joka lähetti amerikkalaisjoukkueen kotimatkalle. Cloud9 oli lähellä amerikkalaisjoukkueen ensimmäistä semifinaalipaikkaa kuuteen vuoteen, mutta sen peli murentui ratkaisevilla hetkillä.

Välierät pelataan Shanghaissa ensi lauantaina ja sunnuntaina. Lauantaina kohtaavat SK Telecom T1 ja Royal Never Give Up kello 10:30. Sunnuntaina vuorossa on Team WE:n ja Samsung Galaxyn mittelö kello 9:30. Otteluiden voittajat etenevät 4. marraskuuta Pekingin olympiastadionilla pelattavaan MM-finaaliin.

 

Korjaus: Finaalipäivä 4. marraskuuta.

 

KuvalähdeRiot Games