Mobiilipelaaminen kasvattaa jatkuvasti suosiotaan, ja esimerkiksi Rocket League tullaan näkemään mobiiliversiona vielä tämän vuoden puolella. Nyt e-urheilu tapahtumien järjestäjä ja organisoija ESL Gaming on julkaissut uuden mobiiliesports-ekosysteemin Pohjois-Amerikkaan, Eurooppaan, MENA-alueelle sekä Aasian ja Tyynenmeren alueelle.

Vuoden 2021 ESL Mobile -kausi alkaa 12. huhtikuuta, ja palkintopotissa on 650 00 dollaria. ESL on yhdistänyt voimansa suurimpien pelien tuottajien ja kehittäjien kanssa, kuten Gameloftin, Riotin, Supercellin ja Tencentin. Tämä tarkoittaa sitä, että pelattaviin peleihin kuuluu esimerkiksi Clash of Clans, Legends of Runeterrra, PUBG Mobile sekä League of Legends: Wild Rift.

Jokainen kausi koostuu kahdesta kilpailutasosta, ESL Mobile Open -tasosta sekä ESL Mobile Challenge -tasosta. Ensimmäinen kausi pelataan täysin verkon ylitse, mutta suunnitelmissa on, että seuraavien kausien finaalit järjestettäisiin suorina lähetyksinä suurissa e-urheilutapahtumissa ympäri maailman.

Mobiilipelaaminen ei ole ESL:lle uutta, sillä ESL Mobile Open -turnauksia on järjestetty jo aiemmin Pohjois-Amerikassa ja Euroopassa. Uusi ekosysteemi kuitenkin laajentaa toimintaa huomattavasti, ja tavoittaa esimerkiksi uusia pelaajia.

Lähde: ESL