Aiemmin tänään HLTV tiedotti, että tällä hetkellä mousesportsin valmentajana tunnettu Allan ”Rejin” Petersen on myöntänyt käyttäneensä kohuttua valmentajabugia hyväkseen vuosin 2017-2018, jolloin hän toimi Tricked – joukkueen valmentajana.

Tämä paljon kohuttu valmentajabugi antaa valmentajalle mahdollisuuden nähdä kartasta enemmän kuin normaalisti pitäisi. Viime päivinä julkisuuteen on noussut useita erilaisia tilanteita, joissa valmentajat ovat käyttäneet edellä mainittua bugia hyväkseen.

Organisaation toimesta kerrotaan, että Petersen on hyllytetty joukkueen toiminnasta. HLTV:n uutisessa kerrotaan, että Petersen on käyttänyt aikoinaan kohuttua valmentajabugia ainakin neljässä kartassa neljässä eri ottelussa valmentaessaan vielä tanskalaisjoukkuetta.

— Otan täyden vastuun teoistani, eikä sille ole minkäänlaisia tekosyitä. Yhden asian voin sanoa varmuudella, se ettei pelaajat tienneet missään olosuhteissa siitä, että käytin valmentajabugia. Aiempi edustamani organisaatio Tricked eikä myöskään mousesports ole ollut asiasta tietoinen, kommentoi tanskalaisvalmentaja antamassaan lausunnossaan.

— Olen pahoillani ja haluan pyytää anteeksi molemmilta organisaatioilta, faneilta, pelaajilta, perheeltäni, ystäviltäni sekä koko CS:GO-yhteisöltä, jatkaa Petersen.

Petersen on toinen valmentaja, joka on oma-aloitteisesti myöntänyt kohutun valmentajabugin käytön. Paine tulla julkisuuteen asian tiimoilta on noussut selvästi, sillä kuun vaihteessa koko CS:GO-yhteisöä kohautti kolmelle valmentajalle ESL:n langettamat pitkät toimitsijakiellot nimenomaan valmentajabugin käytöstä.

Lähde: HLTV
Kuvalähde: Liquipedia