Neljä oli ylitse muiden lohkovaiheessa, jossa kaikki kuusi joukkuetta kohtasivat toisensa kahdesti. Vakuuttavin oli Kiinan Royal Never Give Up, joka voitti kymmenestä ottelustaan kahdeksan. Kakkoseksi, vain yhden voiton vähemmän saavuttaneena, sijoittui Pohjois-Amerikan Counter Logic Gaming. Kolmatta sijaa jakoivat kuudella voitolla Korean SKTelecom T1 ja LMS-liigan Flash Wolves. Pudotuspelien ulkopuolelle jäivät kahdella voitolla Euroopan G2 Esports ja villillä kortilla mukaan päässyt Turkkilainen SuperMassive yhdellä voitolla.

Ensimmäisen viikon suurimpana yllätyksenä voidaan ehdottomasti pitää SKT:n haparointia torstaina ja perjantaina, jolloin joukkue hävisi peräti 4 ottelua peräkkäin. SKT:ta pidettiin turnaukseen lähdettäessä suvereenina ennakkosuosikkina ja monien kirjoissa isoin kysymysmerkki olisi pystyykö kukaan haastamaan joukkuetta edes yksittäisessä ottelussa. Toinen yllätys oli Kiinalaisen RNG:n vahvat esitykset. Kiinalaiset joukkueet ovat esiintyneet vaisusti kansainvälisissä turnauksissa viimeisen 1,5 vuoden ajan, mutta nyt RNG toi Kiinan takaisin oikein ryminällä. Kolmas yllätys oli Euroopan G2:sen putoaminen ulos pudotuspeleistä. Eurooppa oli vielä syksyllä maailmanmestaruuskisoissa toisiksi menestynein liiga heti Korean jälkeen. G2:sta on kritisoitu sosiaalisessa mediassa vahvasti siitä että muiden valmistautuessa MSI:tä varten pelaajataloissa, piti joukkue kahden viikon loman jonka aikana pelaajat vierailivat perheidensä luona.

Vaikka voittaja ratkeaa vasta ensi viikonloppuna pudotuspeleissä, niin jo lohkovaihe oli joukkueille hyvin merkityksellinen. Syksyllä pelattavat Worlds-maailmanmestaruuskilpailut pelataan neljässä lohkossa ja MSI ratkoi ensimmäistä kertaa sen mitkä liigat saavat paikan ensimmäisessä arvontakorissa. Pudotuspelien ulkopuolelle jäävien liigojen (Eurooppa ja Villi-kortti) voittajat joutuvat kakkoskoriin liigojen Championship-pisteiden perusteella mukaan päässeiden joukkueiden kanssa ja joutuvat varmuudella kohtaamaan suurliigan mestarijoukkueen jo lohkovaiheessa.

Perjantaina MSI:n välierät aloittetaan kahden ennakkosuosikkojoukkueen kohtaamisella, kun Kiinan RNG ja Korean SKT taistelevat paikasta finaalissa paras viidestä – menetelmällä pelattavassa ottelussa. Lauantaina vuoron saavayt Pohjois-Amerikan CLG ja LMS:n Flash Wolves. Finaali pelataan sunnuntaina.

Lopuksi vielä videon muodossa lohkovaiheen top-5 hetket:

 

Lähde: lolesports.com
Video: thescoreesports.com