Wizards of the Coast otti ensimmäisen askeleen esportsin maailmaan tänä viikonloppuna järjestetyssä Magic: the Gathering Arena Mythic Invitational turnauksessa. Pääsääntöisesti kutsuilla täytetty 64 pelaajan turnaus toi yhteen Magicin supernimiä, Arenan parhaita pelaajia ja yleisesti tunnetuimpia kilpakorttipelaajia.

Turnauksen kutsujärjestelmä ja säännöt keräsivät paljon kritiikkiä fanien keskuudessa, mutta onnistui silti rikkomaan katsojaennätyksiä kun Twitchin katsojamäärät ylittivät 100 000 samanaikaista seuraajaa.

Kolmen päivän pelien jälkeen pääpalkinnosta kilpailee enää neljä pelajaa. Puolalaisen Piotr Glogowskin, tšekkiläisen Ondřej Stráskýn ja italialaisen Andrea Menguccin lisäksi finaaleissa nähdään suomalainen huippukorttipelaaja Janne ”Savjz” Mikkonen. Savjz nousi kuuluisuuteen Hearthstonessa, jossa hän kilpaili ja nousi nopeasti yhdeksi pelin suurimmista suoratoistajista. Hearthstonen mies lopetti lokakuussa, haluten keskittyä muihin kilpapeleihin.

Jäljellä olevat pelaajat arvotaan uuteen Double Elimination ottelukaavioon lähetyksen alkaessa, eli Jannen tuleva vastustaja ei ole vielä tiedossa. Ottelut alkavat 17:30 Suomen aikaa ja niitä voi seurata Magicin Twitch-kanavalta.

Palkinnot

  • 1. 250 000 dollaria
  • 2. 125 000 dollaria
  • 3. 70 000 dollaria
  • 4. 45 000 dollaria