Formula 1 -talli McLaren ja pelitarvikkeita valmistava Logitech G etsivät maailman nopeinta pelaajaa(World’s Fastest Gamer). Kyseessä on ajosimulaattorikuskeille suunnattu kilpailu, jonka voittaja pääsee työskentelemään McLarenin Formula 1 -tallin virallisena simulaattorikuljettajana. Asiasta ensimmäisenä Suomessa kertoi MTV.

Maailman nopein pelaaja -kilpailun finaalitapahtuma järjestetään syksyllä. McLarenin tehtaalla pidettävään ”Grande finaleen” pääsee mukaan 10 virtuaalikuskia, joista neljä pääsee mukaan kesällä verkossa pidettävien karsintojen kautta. Lisäksi mukaan kutsutaan kuusi elektronisen urheilun ja Formula 1 experttien valitsemaa kuljettajaa.

Finaalitapahtumassa kilpailijat kisaavat toisiaan vastaan eri peleissä ja alustoilla. Kilpailussa kuljettajien täytyy myös osoittaa osaavansa toimia osana tiimiä, näyttää teknisiä taitojaan ja todistaa olevansa valmis tehtävään niin psyykkisesti kuin fyysisestikin.

Suomalaisten suosikki ensimmäisenä mukaan elektroniseen urheiluun

Suomalaisille hyvin tutusta McLarenista tulee kilpailun myötä ensimmäinen Formula 1 -talli, joka lähtee mukaan elektronisen urheiluun. Tallin teknisen johtajan Zak Brown kertoo kyseessä olevan ”mahtava ja jännittävä mahdollisuus sekä pelialalle, että McLarenille ja autourheilulle yleensä.”

— Tämä on absoluuttisen oikea aika luoda tämänkaltainen uniikki ja jännittävä mahdollisuus. Mahdollisuus, joka yhdistää moottoriurheilun ja pelaamisen tavalla, jota ei ole aiemmin nähty, Brown toteaa tallin julkaisemassa tiedotteessa.

Brownin mukaan Maailman nopein pelaaja -kilpailu yrittää tosissaan löytää nopeinta virtuaalikuskia. McLareni haluaakin toivottaa koko maailmanlaajuisen peliyhteisön mukaan kilpailuun, pelasitpa sitten mobiililla tai johtaville simulaattoreilla.

— Kilpailu ei rajoitu vain yhteen peliin tai yhdelle alustalle.

McLarenin F1-talli on tullut hyvin tutuksi suomalaisille vuosien varrella. Tallissa ovat ajaneet muun muassa maailmanmestarit Keke Rosberg ja Kimi Räikkönen sekä tallin väreissä kaksi kertaa maailmanmestaruuden voittanut Mika Häkkinen. Tallin nykyisinä kuljettajina toimivat Fernando Alonso ja Stoffel Vandoorne.

Lähde: MTV ja McLaren
Kuva: Wikipedia