Pohjois Amerikan mestaruussarjan, eli tuttavallisemmin NA LCS, finaalissa kohtasivat Counter Logic Gaming (CLG) ja Team Solomid (TSM). Ottelu pelattiin legendaarisessa Mandalay Bay Events Centerissä, jossa eSports-spektaakkelin lisäksi on järjestetty lukuisia koripallo, nyrkkeily ja vapaaottelutapahtumia. Tällä kertaa oteltiin täysi määrä eriä ja lopulta voittoa juhlii CLG.

LÄHTÖKOHDAT FINAALIIN

Finaalikaksikko on uusinta viime kesältä. Tuolloin CLG hoiti ottelun puhtaasti 3-0. Tämän lisäksi jännitettä ottelusarjaan luo se tosiasia että kyseessä on ehkäpä se suurin League of Legends skenen rivarly-kaksikko. Molemmat ovat hyvin kokeneita joukkueita ja ovat pelanneet NA LCS:ssä sen perustamisesta lähtien. TSM on ollut jokaisessa finaalissa mukana, voittaen sen kolmesti ja kolmesti joukkue on joutunut tyytymään hopeaan. CLG on pelannut finaalissa kaksi kertaa aiemmin, viime kesältä tuloksena oli mestaruus ja 2014 keväältä hopea.

Molemmat joukkueet kokivat muutoksia talven aikana. CLG:n muutokset eivät määrällisesti ole niin suuria, mutta joukkue menetti TSM:ään pitkäaikaisen tukipilarinsa Yilian “Doublelift” Pengin, joka korvattiin kakkosjoukkue CLG Blackia edustaneella Trevor “Stixxay” Hayesilla. TSM:n muutokset olivat huomattavasti suurempia, sillä viime syksynä Maailmanmestaruusturnaukseen osallistuneesta joukkueesta vain mid-laner Soren “Bjergsen” Bjerg pelasi joukkueen mukana kevätkaudella. Joukkueeseen liittyivät top-laner Kevin “Hauntzer” Yarnell, jungle Dennis “Svenskeren” Johnsen, AD-carry Yilian “Doublelift” Peng ja support Bora “YellOwStaR” Kim. Poikkeuksellisen muihin Pohjois-Amerikkalaisiin joukkueisiin nähden näistä muutoksista tekee se, ettei yksikään tulokas tule Koreasta, vaan kaksi eurooppalaista pelaajaa tekee seuraa joukkueen ikoniselle Bjergsenille.

CLG on ollu koko kevään mukana kärkipään taistossa, heti koko runkosarjaa dominoineen Immortalsin takana. TSM sen sijaan oli hankaluuksissa jopa häntäpään joukkueiden kanssa ja otteet heittelivät illasta riippuen laidasta laitaan. Lopulta joukkue loppukirin ansiosta pääsi pudotuspeleihin viimeisenä joukkueena. Joukkueen mukana oli osan kautta jopa tunnettu urheilupsykologi, jotta joukkueen sisäiset lukot saataisiin purettua. Pudotuspeleissä ja niiden alla tuloksia on ollut nähtävissä, sillä TSM on ollut koko pudotuspelien ajan todella vakuuttava joukkue.

PELI #1, TILANNE 1-0

Ottelusarjasta odotettiin ennakkoon tasaista ja viihdyttävää, mutta kukaan tuskin oli valmistautunut tähän. Ottelu oli alusta asti yhtä aaltoilua ja onnistumisia molemmin puolin. CLG sai kuitenkin hyödynnettyä sekavat tilanteet paremmin ja hallitsi lopulta ottelun tapahtumia. Ratkaisu saatiin vähintäänkin huvittavalla tavalla minioneiden päättäessä ottelun ilman yhdenkään CLG pelaajan ollessa lähelläkään TSM:n nexusta.

PELI #2, TILANNE 1-1

Tämä ottelu alkoi pikkuhiljaa näyttämään enemmän League of Legends -peliltä kuin ensimmäinen. Ottelun alku on super-tasainen, mutta lopulta TSM kääntää keskipelin tiimitaistelut itselleen pienillä marginaaleilla. Tämän tasoinen joukkue ei tarvitse isoa johtoa lumipalloefektin käynnistämiseksi ja niinpä TSM tasoittaa sarjan.

PELI #3, TILANNE 2-1

Ottelu säilyy tappojen valossa tasaisena aivan loppuun asti, mutta CLG pelaa paljon tehokkaammin ja niinpä torni tornilta etenee kohti nexusta. TSM osoittaa vahvaa osaamista joukkuetaisteluissa, mutta kuin ihmeen kaupalla CLG saa nämäkin tilanteet hyödynnettyä toisella puolen karttaa. CLG etenee määrätietoisesti tavoitteesta toiseen kunnes jäljellä on enää nexus tuhottavana ja tämän puolustamiseksi TSM ei voi tehdä tarpeeksi.

PELI #4, TILANNE 2-2

Suurimmalta osalta tähän voisi kopioida edellisen pelin kuvauksen ja vaihtaa joukkueiden nimet keskenään. Joskin tässä pelissä nähtiin huomattavasti vähemmän tappoja early gamessa ja lopulta CLG yrittää pelata suurella riskillä jolloin TSM pystyy hyödyntämään kulta-johtonsa ja me näemme ratkaisevan viidennen pelin!

PELI #5 TILANNE 3-2

Jo heti hahmojen valinnassa nähdään rohkeita ratkaisuja, kun CLG laittaa koko pelisysteeminsä ensimmäistä LCS-kauttaan pelaavan Stixxayn harteille. Vielä kun kyseessä on champion, jonka voittoprosentti Pohjois-Amerikassa on kevään ajalta 0%, niin voidaan sanoa että CLG:ltä vähintäänkin kylmähermoinen päätös. Peli säilyy tasaisena koko matkan. CLG hallitsee kentän tapahtumia, mutta TSM pystyy pelaamaan viivytystaistelua saadakseen tarpeelliset esineet avainpelaajilleen. Kaikki tulee ratkeamaan yhteen loppupelin joukkuetaisteluun. Kun se koittaa, se aaltoilee ja tuntuu kestävän ikuisuuden, mutta lopulta Stixxay kääntää uuden vaihteen silmään ja siivoaa kartan vastustajista ja CLG pääsee nostamaan pokaalia!

Voitto on joukkueelle toinen peräkkäinen ja se tuo mukanaan osallistumisoikeuden Mid-Season Invitational (MSI) – turnaukseen jossa CLG kohtaa muiden alueiden kevään mestarit. Myös me olemme mukana seuraamassa MSI:tä ja uutisoimme teille kaiken tarpeellisen tapahtumasta.