ENCE ilmoitti sunnuntaina ensimmäisestä pelaajavaihdoksestaan, kun Niko ”naSu” Kovanen liittyi joukkueeseen. Pitkän linjan Counter-Strike pelaaja palaa siis ammattipelaamisen pariin hieman pidemmän tauon jälkeen. Mikä lopulta sai miehen takaisin pelikentille?

-Onhan tuota huvikseen tullut koulun ohella naputeltua, mutta kun nyt pyydettiin niin tuli pohdittua kyllä aika paljon tota päätöstä, ja tulin siihen tulokseen, että on suuret mahikset, että kadun myöhemmin jos kieltäydyn, kertoi naSu eUrheilu.comille.

Aikataulu naSun paluulle on ollut tiukka. Mies osallistui ENCEn kanssa pari viikkoa takaperin Dreamhack Toursin CS:GO Minor-turnaukseen, kun Tom ”stonde” Glad joutui jättäytymään turnauksesta pois. Treeniaika joukkueen kanssa jäi lopulta lyhyeksi.

-Miikka ”suNny” Kemppi soitti keskiviikkoiltana Suomen [jääkiekko] pelin jälkeen ja kyseli onnistuuko. Eipä onneksi näin opiskelijana ole mitään hirveen tarkkoja aikatauluja, että pystyi lupautumaan. Torstai-iltana katsottiin sitten vähän poikain taktiikoita ja kerittiin muistaakseni 5 karttaa pelata kerran ja perjantaiaamuna mulla lähtikin kello kuudelta aamulla lento Helsinkiin. Sieltä sitten ranskaan muiden kanssa, että lopulta aika ex-tempore keikka.

Joukkue sijoittui lopulta turnauksessa neljänneksi, mikä hankalat lähtökohdat huomioon ottaen oli kelpo tulos. Myös joukkue oli vakuuttunut pienestä kokoonpano- ja roolimuutoksista. Niinpä ENCE lopulta päätyi ottamaan miehen koeajalle turnauksen jälkeen.

-Tässä viimepäivien aikanahan se on varmistunut, ei tosiaan ennen tuota turnausta ollut mitään puhetta. Turnaus toki meni tuolla treenillä ihan hyvin, joten silläkin pieni vaikutus.

Pelaajavaihdos tuo myös pysyvämpiä muutoksia rooleihin. Joukkueen tähtipelaaja Aleksi ”allu” Jalli ottaa jälleen AWP-pelaajan roolin itselleen. Myös joukkueen pelinjohtaja vaihtuu, kun Mikko ”xartE” Välimaa ojentaa pestin uudelle tulokkaalle. Kyseessä on myös ensimmäinen kerta, kun naSu hoitaa joukkueen johtamisen pelin sisällä. naSu myöntääkin, että uusi rooli vaatii hieman totuttelua.

-Aluksi se on aika haastavaa, kun on tottunut siihen että, rundien loput ja alut on ennen mennyt sen suurempia miettimättä ja nyt joutuu jo vähän miettimään asioita. Toki se tuo uusia aspekteja peliin, ja on mielestäni jopa kova lisä. Totuttelemista se kyllä vaatii, mutta luulen että hyvä tulee kunhan saadaan vähän pelejä alle.

ENCE nähdään seuraavan kerran tositoimissa ensi viikon maanantaina, kun se pelaa Uprise Champions Cupin toisessa lohkovaiheessa tanskalaista SK-Gamingia vastaan.

Päivitys 23.5. klo 21:31 – korjattu ENCEN seuraavan pelin ajankohta.