Uutisoimme viime kuussa Intiassa tapahtuneista pidätyksistä, jotka johtuivat kielletyksi julistetun Playerunknown’s Battlegroundsin pelaamista. Pidätetyiksi oli joutunut 10 ihmistä, jotka jäivät kiinni pelin mobiiliversion pelaamisesta julkisilla paikoilla. Maksimirangaistuksena tästä voidaan tuomita kuukauden vankilatuomioon ja 200 rupian sakkoihin. Vastaavia pidätyksiä saatetaan jatkossa nähdä myös Nepalissa, joka kielsi pelin pelaamisen virallisesti tänään. Asiasta uutisoi ensimmäisenä Reuters.

Kielto sai alkunsa maan kansalliselta tutkinta-auktoriteetiltä, joka ohjasi pyynnön kiellosta maan tietoliikenneauktoriteetille (Nepal Telecommunications Authority, NTA). NTA käski tämän jälkeen kaikkia maan internet-palveluntarjoajia estämään peliin pääsyn.

”Olemme julistaneet PUBGin pannaan, sillä se on addiktiivinen lapsille ja nuorille”, selitti NTA:n apulaisjohtaja Sandip Adhikari. Tämä kuitenkin myönsi, ettei hänen tiedossaan ole peliin liittyviä selkkauksia. Sen sijaan vanhemmat ovat olleet huolissaan siitä, että peli häiritsisi lasten opiskelua tai muuta työn tekoa.

Lähde: Reuters Kuvalähde: Steam