New Yorkissa järjestetään huomenna 26.9. alkava ESL One New York 2019 -turnaus, johon osallistuu 8 joukkuetta. Joukkueet on jaettu kahteen lohkoon. Lisätietoja joukkueista ja lohkojaoista löydät täältä.

Viime aikoina CS:GOn siirtomarkkinoilla on tapahtunut paljon liikettä. Sen myötä torstaista-sunnuntaihin pelattavassa turnauksessa näemme pelaajia uusissa pelipaidoissa.

Kaikkein eniten katseet kohdistuvat FaZe Claniin. Joukkueesta huonon Berliinin major-turnauksen jälkeen lähti Filip ”NEO” Kubski. Hiljattain myös Ladislav ”GuardiaN” Kovàcs siirtyi joukkueen peräsimestä NAVIn palvelukseen cs-kentiltä eläköityneen Danylo ”Zeus” Teslenkon tilalle. Tällä hetkellä joukkueen kokoonpanossa on vain 4 pelaajaa.

HLTVn mukaan joukkueeseen on jo värvätty 18-vuotias Helvijs ”broky” Saukants, joka on varmasti monelle tuntematon nimi. Tämä latvialainen nuori lupaus on pelannut ennen Epsilon -nimisessä joukkueessa.

Dexerto.comin mukaan joukkueen viidenneksi pelaajaksi on huhuttu 24-vuotiasta brasilialaista Marcelo ”coldzera” Davidia, joka on kaksinkertainen major-voittaja ja tällä hetkellä MIBRin penkillä. ”coldzera” on palkittu vuosina 2016 ja 2017 HLTVn maailman parhaan pelaajan palkinnolla.

 

MIBR paidassa pelannut ”coldzera” turhautui Kölnissä 2019 pelatun ESL One -turnauksen jälkeen joukkueensa jatkuviin huonoihin sijoituksiin. Brassipelaaja halusi uusia haasteita ja voittaa titteleitä jälleen. (KUVA: TWITTER @coldzera)

 

A-lohkon isoimpana altavastaajana New Yorkin turnaukseen lähtee eUnited, joka löytyy HLTVn rankingin sijalta #50. Joukkue vahvisti rivejään hiljattain yhdysvaltalaispelaaja Ryan ”freakazoid” Abadirilla. Cloud9 ja Ghost ovat nimekkäimpiä joukkueita, joita Abadirin CVstä löytyy tällä hetkellä. Turnaus on ensimmäinen uudella kokoonpanolla yhdysvaltalaisjoukkueelle.

Suomalainen ENCE löytyy myös A-lohkosta ja tulee varmasti kamppailemaan kärkisijoista turnauksessa. ENCEn kokoonpano on myös hiljattain muuttunut Miikka ”suNny” Kempin liityttyä joukkueeseen fanien kritiikin saattelemana.

Turnaus tulee olemaan ENCElle oikeastaan ensimmäinen varteenotettava näytön paikka. Kokoonpanomuutokset tapahtuivat juuri ennen Moskovan BLAST Pro turnausta ja joukkue ei kerennyt harjoitella yhdessä vaadittavaa määrää. Turnauksesta on kulunut jo aikaa, joten nyt tullaan näkemään ENCEn todellinen ”kisakunto”.

ENCEn lohkossa pelaava G2 ilmoitti viime viikolla ex-Cloud9 pelurin Fabien ”kioShiMa” Fieyn liittyvän joukkueeseen penkitetyn Richard ”shox” Papillonin tilalle. Papillonin on huhuttu siirtyvän toiseen ranskalaisjoukkueeseen Vitalityyn. Uutiseen aiheesta pääset tästä.

25-vuotias ”kioShiMa” on ehtinyt pelata G2n riveissä vasta kolme ottelua GG.BET Pekingin kutsuturnauksessa. Hän ei ole pelannut aktiivisena ammattilaisena lähdettyään Cloud9stä helmikuun 2019 jälkeen.

 

kioShiMa ja hänen uusi joukkueensa G2 kohtaa New Yorkin turnauksessa avausottelussaan suomalaisjoukkue ENCEn. (KUVA: Liquipedia)

 

ESL One New York alkaa huomenna ja eurheilu.com seuraa turnauksen tapahtumia hetki hetkeltä.

Lue lisää informaatiota tulevasta turnauksesta tästä.

 

Lähde: Dexerto & HLTV

Kuvalähde: Liquipedia & Twitter