NHL-jääkiekkopelin 6vs6-suomenmestaruus ja 1vs1-sarjan finaalipaikat ratkaistaan marraskuun alussa Helsingissä. Turnauksen järjestävät Ilta-Sanomat, NHLGamer ja SJK eSports, ja se on osa GameXpo-pelitapahtumaa. IS Cup 3 -turnaussarja koostuu kolmesta PlayStation 4:llä pelattavasta turnauksesta, jotka ovat FIFA  1vs1, NHL 1vs1 ja NHL 6vs6. Turnaus on avoin kaikille eSM-lisenssin ostaneille Suomen kansalaisille. Lisenssi on ostettavissa Suomen elektronisen urheilun liitto SEUL ry:ltä viiden euron hintaan.

NHL 6vs6 -turnauksen finaali järjestetään GameXpo-tapahtumassa lauantaina 3. marraskuuta. Palkintopotti on 4500 euroa. Finaalissa kilpailevat neljä joukkuetta, jotka lunastavat paikkansa 6.–21. lokakuuta pelattavan Internet-karsinnan kautta.

NHL 1vs1 -turnauksen paikalliskarsinta pelataan GameXpossa perjantaina 2.11. Karsintaan mahtuu 64 pelaajaa, joista kaksi etenee Kauppakeskus REDIssä 15.12. käytävään finaaliin. Turnauksen finaaliin on mahdollista päästä myös nettikarsinnasta, jossa on jaossa kymmenen paikkaa. Palkintopotti 1vs1-turnaukselle on 8000 euroa.

Samat tahot järjestävät myöhemmin myös jalkapallopeli FIFA:n 1vs1-suomenmestaruuskisojen finaalin Seinäjoella SJK:n pelitalolla 24.11. Pelipaikat finaaliin ratkotaan 25.10.–11.11. aikana pelattavassa nettikarsinnassa. Palkintopotti FIFA-turnauksesta on 2500 euroa.

Jokaisen turnauksen Internet-karsintaan osallistuminen on mahdollista kaikille halukkaille. Karsinnat järjestää NHLGamer. Osallistuminen edellyttää eSM-lisenssin ostamista. Nettikarsintoihin ilmoittautuminen tapahtuu NHLGamerin verkkosivuilla. Turnaussarjan etenemistä voi seurata Ilta-Sanomien sivuilta osoitteesta http://is.fi/esports.

Lähde: Messukeskuksen tiedote Kuvalähde: EA SPORTS NHL