Ruotsalainen eurheiluorganisaatio Ninjas in Pyjamas on ilmoittanut tänään julkaistussa tiedotteessaan, että se tulee lakkauttamaan Overwatch-joukkueensa.

Kuluneen kevään aikana myös useat muut organisaatiot ovat jättäytyneet ulos Overwatchin parista. Ninjas in Pyjamas perusteli päätöstään samalla tavalla näiden kanssa, mainiten muun muassa lajin odotettua hitaamman kasvun, mutta antoi myös suoraa kritiikkiä Overwatchin kehittäjä Blizzardille.

”Olemme yhä innokkaita tulevan Overwatch Liigan mahdollisuuksista, mutta koska Blizzard on ollut niin varovainen viestintänsä suhteen, emme kykene kunnolla arvioimaan sen tarjoamia mahdollisuuksia”, tiedotteessa sanottiin.

Joukkueen lopetuksen myötä vapaille markkinoille siirtyvät Joona ”Fragi” Laine, Kalle ”hymzi” Honkala, Antti ”kyynel” Kinnunen, Lauri ”mafu” Rasi, Aleksi ”Zuppehw” Kuntsi ja Joonas ”zappis” Alakurtti.

Alakurtti on vahvistanut, että joukkue tulee pelaamaan Overwatch Contendersin loppuun, mutta ei tiedä miten asiat jatkuvat sen jälkeen.

Toimittajan kommentti: Kokonaisuudessaan suomalaispelaajista koostuva joukkue oli etenkin suomalaisille Overwatch-faneille varsinaista herkkua, ja joukkueen menestyskin on ollut varsin runsasta. Ehdoton todiste joukkueen korkeasta tasosta on ollut se, että Suomen Overwatch-maajoukkueiden pelaajista vähintään puolet ovat olleet Ninjas in Pyjamasin riveistä. Ikävä kyllä nämä seikat eivät selvästikään olleet riittäviä lievittämään lajin yllä häilyvää epävarmuutta.

Lähteet: Ninjas in Pyjamas Kuvalähde: Ninjas in Pyjamas

Lue myös: