Maailmalla uskomattomaan kasvuun lähtenyt battle royale -peli Fortnite on houkutellut lisää e-urheilujoukkueita kelkkaansa. Epic Gamesin toukokuussa julkaisema 100 miljoonan dollarin avustus turnauksien palkintosummiin on varmasti toiminut myös motivaattorina.

Muutaman viikon sisään Fortnite-kilpapelijoukkueensa ovat julkistaneet isot nimet kuten Ninjas in Pyjamas, Virtus.pro ja Luminosity Gaming.

Ruotsalaisorganisaatio Ninjas in Pyjamasin uusi joukkue koostuu tuttuun tapaan neljästä pelaajasta, jotka ovat Dean ”Cringe” Lawrence, Max ”Goofy” Rosenlind, Patrik ”Xited” Heiberg ja Anastasios ”Yung” Timpanidis.

Venäläinen Virtus.pro taas värväsi itselleen kokonaisen joukkueen sijaan duon, Artur ”7ssk7” Kyourshinin ja vasta 17-vuotiaan Jamal ”Jamside” Saidayevin. Luminosityn rosteria tähdittävät nykyään nelikko Chris ”crowdotwave” Merryweather, Abdiel ”Aragon” Ortega, Brian ”beesox” Song ja Nate ”kreo” Kou.

Suuria muutoksia tiimeihinsä ovat tehneet TSM ja Team Envy. TSM penkitti pelaajansa Juan ”CaMiLLs” Camillan ja siirsi Overwatchista tutun AimbotCalvinin aktiiviseen rosteriinsa.

Team Envy on uudistanut joukkueensa kokonaan, uusi kokoonpano on nyt Nicholas ”scatch” Scatch, David ”LeNain” Bois, Bradley ”Shotang” Leo ja Nicolas ”TAPLY” Chiodoni. Organisaatio vapautti uusien pelaajiensa alta huippupelaaja KingRichardin menemään. Virallisia syitä eroon ei kuitenkaan ole kerrottu.

Epic Games tulee luultavasti keskittymään lähiaikoina entistä enemmän turnausjärjestämiseen, sillä yhtiö on asettanut 10 000 dollarin palkintorahakaton kolmannen osapuolen turnausjärjestäjille. Tällä hetkellä ainoa aktiivinen Fortniten turnaussarja on joka lauantainen Summer Skirmish.

Lähteet: [1], [2], [3], [4], kuva: Fortnite