Ninjas in Pyjamas palasi Counter-Strike: Global Offensiven huipulle, kun se voitti IEM Oaklandin finaalissa FaZe Clanin kartoin 3-2. Ruotsalaisjoukkue voitti näin ensimmäisen yli 250 000 dollarin palkintopotin turnauksensa tänä vuonna. Oaklandin voitosta joukkue kuittasi 129 000 dollaria.

Joukkueen viimeisin suurturnauksen voitto oli vuoden takaa samaisesta Oaklandin turnauksesta.

Vaikka finaali venyi viiden kartan mittaiseksi, ei mikään kartoista muodostunut trillerimäiseksi. NiP näytti ottelussa, että sillä on varastossaan monta vahvaa karttaa. Se voitti valitsemansa Cobblestonen ja Trainin sekä ratkaisevan Cachen numeroin 16-10. FaZe onnistui voittamaan omat karttavalintansa Infernon 16-7 ja Overpassin 16-6.

Finaalissa kohtasivat selkeästi turnauksen kaksi parasta joukkuetta, sillä molemmat joukkueet voittivat lohkonsa neljällä otteluvoitolla. Välierissä NiP kaatoi Brasilian SK Gamingin 2-1, kun FaZe hoiteli Pohjois-Amerikan Cloud9:n 2-0.

Ninjas in Pyjamasille turnausvoitto merkitsee paluuta pelin terävimpään kärkeen. Joukkue teki tämän vuoden aikana kaksi muutosta kokoonpanoonsa: Jacob "pyth" Mourujärvi ja vuodesta 2012 joukkuetta edustanut Adam "friberg" Friberg saivat väistyä Epsilon eSportsista tulleiden ruotsalaisten lupausten William "draken" Sundinin ja Fredrik "REZ" Sternerin tieltä. Nuoriso-osaston sisääntulo on vetreyttänyt myös NiPin kokeneen kaartin: pelin legendat Patrik "f0rest" Lindberg ja Cristopher "GeT_RiGhT" Alesund olivat turnauksen tilastoissa aivan kärkipäässä.

HLTV.org valitsi turnauksen arvokkaimmaksi pelaajaksi REZin, joka onnistui ottelussa useissa multifrägeissä.

FaZelle finaali tuotti varmasti päänvaivaa. Joukkueen pelaajien tilastot olivat keskimäärin paremmat kuin NiPin vastaavat, mutta voittoa ei herunut vahvasta frägäyksestä huolimatta. FaZen tanskalais-IGL:llä Finn "karrigan" Andersenilla oli toisaalta suuria vaikeuksia: viidestä kartasta kertyi K-D-tilasto 47-85. NiP osoitti myös, ettei FaZen karttavarasto ole vahvin mahdollinen, sillä joukkue voitti ainoastaan vahvat karttansa. Syyskuussa kaksi suurturnausta putkeen voittanut eurooppalainen superkokoonpano on epäonnistunut tehtävässään nyt Epicenterissä ja Oaklandissa.

NiP on ollut kesästä ja kokoonpanomuutoksista lähtien terävässä LAN-vireessä, kun joukkue voitti heinäkuussa Dreamhack Valencian ja sijoittui neljän joukkoon Malmön Dreamhack Mastersissa. Jättipaukku antoi odottaa itseään marraskuun loppupuolelle, mutta se oli joukkueen faneille varmasti sitäkin makeampi.

 

Lähde: HLTV

Kuvalähde: fragbite.se