Riot Games ilmoitti alkusyksystä League of Legendsin Pohjois-Euroopan kilpasarjan NLC:n muuttuvan merkittävästi ensi vuonna uuden järjestäjän myötä. NLC perustettiin kesällä 2020, ja sen järjestämisestä vastasivat aiemmin ESL/Dreamhack ja Telia. Telia vastasi Suomen, Ruotsin, Tanskan ja Norjan alueellisista sarjoista.

Pohjoismaiden liigatoiminta oli piristysruiske esimerkiksi suomalaiseen LoL-skeneen, ja jo pitkään LoLissa mukana ollut NYYRIKKI Esports sai seuraa skeneen toisesta organisaatiosta: KOVA Esports julkisti joukkueensa ennen ensimmäistä Telia Esports Seriesin kautta.

KOVAn matka LoLissa oli melkoista nousukiitoa, kun joukkue voitti ensimmäisen Telia-kauden ja eteni Telia Masters-turnaukseen ja siitä NLC:n karsintoihin. Suoraa karsinnoista paikkaa ei kuitenkaan pohjoismaiseen huippuliigaan tullut, mutta KOVA sai paikan sarjassa myöhemmin.

Nyt kuitenkin pohjoismaisen League of Legendsin ekosysteemi muuttuu, eikä Telia ole enää mukana järjestämässä LoL-sarjoja Euroopassa, ja täten myös alueelliset sarjat jäävät pois. Jatkossa NLC:n järjestämisestä vastaa Freaks 4U Gaming, joka pyörittää Euroopan muitakin LoL-sarjoja.

NLC:tä ehdittiin pelata kolme kautta, ja jokaisella kaudella oli mukana vähintään yksi suomalaisjoukkue: Ensimmäisellä kaudella kilpaili ENCE, kahdella muulla KOVA. Sarja ei kuitenkaan tavoittanut suurta yleisöä.

Telian esports-tiimin  Niklas Segercrantz kommentoi muutosta IS:lle elokuussa seuraavasti:

– Strategia ei ole muuttumassa, vaan seuraamme koko ajan markkinan kehittymistä ja pyrimme löytämään pelejä ja sisältöä, joka kiinnostaa suomalaisia ja pohjoismaalaisia.

Muutoksen myötä KOVAn tiet erkanevat League of Legends -joukkueen kanssa. Viimeisimmällä kaudella joukkueessa pelasivat mukana alusta asti mukana olleet Tatu ”Tatuy” Jauhiainen, Ilmo ”Tiara” Rapeli, Rami ”snurmi” Nurmi, ensimmäisellä NLC-kaudella mukaan liittynyt  Sermend “Outlandisch” Alhmawendi sekä viimeisimpänä mukaan liittynyt Anselmi ”Simpli” Rintanen. Valmentajana toimi Tommi ”Toba” Kettunen.

– Nautin työskentelystä jokaisen pelaajan kanssa. He olivat nöyriä, nälkäisiä ja ammattilaisia. Hyvästien jättäminen League of Legendsille, ainakin hetkeksi, tuntuu katkeransuloiselta. Toivon, että olisimme voineet tehdä enemmän mahtavia asioita rosterin kanssa, kommentoi KOVAn General Manager Timo Tarvainen KOVAn nettisivuilla julkaistussa tiedotteessa.

KOVA kertoo tiedotteessaan pohtineensa vaihtoehtoja tarkasti, mutta tällä hetkellä parhaalta vaihtoehdolta vaikuttaa pelistä pois jättäytyminen.

Telialla ei ole tällä hetkellä ollenkaan esports-liigatoimintaa. CS-liiga laitettiin tauolle kesällä 2020, eikä FIFA:n eFutisliigaa tai NHL:n eLiigaa ole vielä vahvistettu.