Kaksi suomalaista pelitaloa, Raisiolle juuri muuttanut Evolution Arena sekä Seinäjoen OmaSP House ovat julkistaneet uuden yhteistyöprojektinsa nuorisotoiminnan saralla. Evolution Arena on itsenäinen toimija joka hallinnoi myös Turku Evolution e-urheiluorganisaatiota, kun taas OmaSP Housea hallinnoi e-urheiluorganisaatio SJK Esports.

Tavoitteena on järjestää paikallisille nuorille suunnattua e-urheilu- ja kerhotoimintaa. Toiminnassa hyödynnetään pelitalojen tiloja, tarjotaan valmennusta ja järjestetään harjoitusotteluita. Parhaassa tapauksessa pelitalojen harrastajaryhmistä saadaan koottua yhtänäinen joukkue.

Turun seudulla nuorten e-urheilutoimintaa on aiemmin järjestänyt myös paikallisen nuorisotoimen ylläpitämä Turku Game Academy.

SJK Esportsin Mikko Jokipii kertoi organisaation tiedotteessa, että vanhemmilta on tullut paljon kyselyä siitä, miten nuoret pääsisivät treenaamaan haluamaansa lajia kunnianhimoisesti. Tulevalla toiminnalla halutaan helpottaa joukkueen löytämistä ja ryhmäytymistä.

”Tällä yhteistyöllä haluamme tarttua siihen ongelmaan mikä on olemassa ympäri Suomen: maassa on muutama kunnianhimoisesti ja määrätietoisesti toimiva esports-seura, mutta ruohonjuuritason toimintaa ei ole lähellekään tarpeeksi. Kunnat ja kaupungit sekä niiden nuorisotoimet voisivat tehdä paljon enemmän”, totesi tiedotteessa Turun Evolution Arenan toimitusjohtaja Sampo Räsänen.

Toimintaa tullaan hahmottelemaan mielenkiinnon mukaan. Esimerkiksi ikäryhmät ovat vielä avoinna, mutta tässä vaiheessa voidaan jo sanoa että täysi-ikäisetkin pelaajat ovat tervetulleita toimintaan. Lisätietoa toiminnan puitteista saadaan kaupungeissa järjestettävien kyselyiden ja kouluvierailuiden kautta. Tässä vaiheessa mahdollisia lajeja ovat Fortnite, Counter Strike: Global Offensive, League of Legends, Dota 2, Overwatch, FIFA19, NHL19 ja Playerunknown’s: Battlegrounds.

Lähde: SJK Esports Kuvalähde: Evolution Arena, SJK Esports