Suomalainen e-urheiluorganisaatio NYYRIKKI julkisti aiemmin tällä viikolla palaavansa CS:GOn pariin uudella joukkueella ja kokoonpanolla. Joukkueen ensimmäiset koitokset olivat Telia Esports Seriesin kaksi viimeistä karsintaa, jotka järjestettiin tänä viikonloppuna.

Liigapaikkaa ei tällä kertaa irronnut, mutta joukkue ansaitsi eilisen karsinnan jaetulla 3.-4. sijallaan paikan Telia Esports Seriesin haastajaliigassa, josta on tarkoitus nostaa joukkueita itse liigan kolmoskaudelle.

Ennen CS:GOta organisaatiolla oli edustusta Fortnitessa ja Overwatchissa. Se oli pysynyt sivussa Suomen selvästi suosituimmasta e-urheilulajista jo noin vuoden verran aiemman joukkueensa lakkauttamisen jälkeen. Organisaation strateginen johtaja Sami Lehto kertoi CS:GOn kuitenkin olleen vahvasti organisaation kiikarissa:

”Olemme Nyyrikissä seuranneet sivusta CS:GO:n kehitystä Suomessa ja samalla vilkuilleet pelaajia sekä joukkueita, jotka olisivat valmiiksi hyvällä tasolla mutta samalla hyvin kehityshaluisia päästäkseen haastamaan Suomen parhaimmistoa. Pelaajien kehittäminen ja uraetenemisen mahdollisuuksien parantaminen ovat aina olleet yksi Nyyrikin kulmakivistä.

Näin ollen päätimme laittaa oman panoksemme Suomen CS:GO-skeneen, kun se on hyvässä nousussa, ottamalla hyvän työmoraalin omaavan joukkueen. Managerimme Tuomas ”TT” Rautava tuntee jokaisen tiimin pelaajan jo useamman vuoden ajalta ja on seurannut heidän pelaamistaan ja joukkueena kasvamistaan pitkään”, Lehto selitti joukkueen perustamispäätöksestä.

Samalla Lehto myös kertoi, ettei joukkueella ole tällä hetkellä erillistä valmentajaa. Sen sijaan joukkueen kapteeni Emil ”Nadi” Fonsell johtaa peliä ja hioo taktiikat kuntoon yhteistyössä muiden pelaajien kanssa. Managerin roolissaan Rautava taasen vastaa pelaajien motivoinnista, päivittäisten asioiden hoitamisesta sekä yhteistyöstä organisaation johtoportaan kanssa.

Kysyttäessä joukkueen suunnitelmista, suunta oli jo selkeä:

”Joukkueen lyhyen tähtäimen suunnitelmana on harjoitella paljon ja osallistua erilaisiin tuleviin karsintoihin, tärkeimpänä Telia Esports Seriesin karsinnat. Elokuun lopulla alkavassa ESEA Mainissa on tavoitteena pudotuspelit ja sitä kautta kolkutella ESEA Advancedin ovia. Myös Elisan Haastaja-liiga alkaa tämän kuun lopussa ja siellä tavoitteena on nousta seuraavalle kaudelle CS-liigaan”, Lehto summasi.

Lähde: Telia Esports Series Kuvalähde: NYYRIKKI