Suomalaiset e-urheiluorganisaatiot NYYRIKKI Esports ja Trailblazers julkistivat eilen uuden yhteistyöprojektinsa; suomalaista Overwatch-skeneä tukevan valmennusohjelman.

Ohjelman ensimmäisessä vaiheessa on tarkoitus kerätä joukkueet Diamond- ja Master-tasolle. Mukaan rekrytoida 5-6 valmentajaa sekä 24 pelaajaa (12 per taso). Tulevaisuudessa pyritään kokoamaan myös Grandmaster-tason ja Platinum-tason joukkueet.

Luodun pelaajapolun tarkoituksena on ”että pelaajia kehitetään yksilöinä ja siirretään tasojen mukaisiin joukkueisiin taitotason ja kehittymisen pohjalta.”

Niin koulutettaville valmentajille kuin pelaajillekaan merkittävin vaatimus ei ole maineikas peliura, vaan enemmänkin halu oppia ja kehittää itseään.

”Yksi kilpapelaamisen suurista ongelmista on pelaajien keskinäisen kunnioituksen puute ja hyvin paljon pelaamisessa yleisesti vallalla oleva kanssapelaajiin ulottuva halveksunta ja väheksyminen. Perinteisen urheilun puolella tätä ongelmaa ei samassa mittakaavassa ole, sillä siellä pelaajat kasvavat joukkueiden mukana useasti hyvin nuoresta pitäen ja oppivat jo juniorijoukkueissa mitä vastustajan ja joukkuekaverin kunnioittaminen on.

Tällä projektilla pyrimme tuomaan samankaltaista lähestymistapaa myös kilpapelaamisen puolelle, unohtamatta kuitenkaan pelaajien sekä valmentajien kehitystä myös itse Overwatchin parissa”, kommentoi NYYRIKIN Overwatch-valmentaja Sami Ferm.

Trailblazersin manageri  Topias ”Kuhnu” Rantala avasi asiaa enemmän kertomalla, että kyseessä on tarkoitus olla alati käynnissä oleva ohjelma joka jatkuu niin kauan kuin laji on elossa. Jos joku pelaajista kehittyy niin, että tämä voidaan ottaa esimerkiksi NYYRIKIN tai Trailblazersin riveihin, tämän tilalle otetaan yksinkertaisesti uusi pelaaja. Pelaajia ei kuitenkaan ole millään tavalla sidottu edellä mainittuihin joukkueisiin.

”Isoin ajatus taustalla oli, että halutaan tuoda Suomen Overwatchiin rakenteita ja mahdollisuuksia siihen, että Suomesta tulee jatkossakin Overwatch Leaguen tasoisia valmentajia ja pelaajia. Koska jos toimintaa ei aloiteta ruohonjuuritasolta, voi jossain vaiheessa olla tilanne, ettei meillä ole enää pelaajia”, Rantala totesi.

Lisätietoa ohjelmasta saa ottamalla yhteyttä Rantalaan osoitteista:

  • Sähköposti: topias.rantala@trailblazers.gg
  • Discord: @Kuhnu#9068

Lähde: Trailblazers, NYYRIKKI Kuvalähde: Trailblazers, NYYRIKKI