Tällä viikolla alkaneessa ESL One Cologne 2020 – Euroopan divisioonanturnauksessa lauantain pelipäivän avausottelussa nähtiin, kun suomalaistähti Aleksi ”AleksiB” Virolaisen tähdittämä OG haastoi Sproutin.

Päivän ottelussa oli todella isot panokset, sillä voitolla pystyi varmistamaan itselleen paikan pudotuspeleissä, mutta kuitenkaan tappion kokenut joukkue saa uuden mahdollisuuden eikä pelit pääty tähän päivään.

Päivän ottelussa pelattaviksi kartoiksi lopulta valikoitui Sproutin valitsema Train, OG puolestaan pikkasi omalla vuorollaan Infernon. Jos ottelu etenisi kolmanteen karttaan se olisi Nuke.

Ensimmäisessä kartassa OG oli ajoittain suurissakin vaikeuksissa, eikä se pystynyt pelaamaan omalla tasollaan. Tästä myöskin kertoi se, että joukkueen johtohahmot Virolainen ja ranskalaistäthti Nathan ”NBK-” Schmitt olivat joukkueen heikoimmat pelaajat, ainoastaan 12 frägillä. Näin ollen Sprout voitti ensimmäisen kartan luvuin 16-9. Ensimmäisessä kartassa ehdoton sankaripelaaja oli Sproutin saksalaistähti Josef ”faveN” Baumann, joka oli joukkueensa top-frägääjä (20), joista peräti 13 tappoa olivat pääosumia.

Toinen kartta oli ensimmäistä karttaa paljon tasaisempi, johon myöskin OG tuli peliin paljon sisuuntuneempana. Vaikka kartasta tulikin OG:lle voitto, se ei kuitenkaan tullut kaikista helpoimmalla tavalla. Lopulta kuitenkin hienon ja loistavan tasaisen taistelun jälkeen OG voitti toisen kartan 16-13 ja samalla siirsi ottelun ratkaisua kolmanteen karttaan eli Nukeen.

Kolmannessa kartassa oli vastakkain isännät ja pojat sananmukaisesti, sillä OG ei saanut käytännössä ollenkaan omaa peliään kuntoon. Vaan Sprout marssi selvään voittoon, murskaten OG:n 16-3. Ensimmäisen kartan tapaan Baumann oli joukkueensa parhaimistoa, mikä myöskin takasi joukkueelle voiton luvuin 2-1.

Voitolla Sprout jatkaa seuraavaan vaiheeseen eli pudotuspeleihin. OG:lla on keskiviikkona uusi mahdollisuus lunastaa itselleen pudotuspelipaikka jälleen klo 16 alkavassa ottelussa, jossa se kohtaa tanskalaisen MAD Lionsin.