Ensimmäisen Frankfurtissa järjestetyn Majorin voittanut OG uusi tittelinsä eilen suomalais-saksalaisen Team Liquidin kustannuksella, kukistaen heidät 3-1 finaalissa. Majoria edeltäneen EPICENTER turnauksen voittanut Liquid on nyt toista kertaa putkeen kokenut karvan tappion Majorin finaalissa, hävittyään Team Secretille Shanghaissa myöskin 3-1. Finaaliottelussa Liquid vei ensimmäisen pelin melko ylivoimaisesti, mutta joukkueen heikompi strateeginen monimuotoisuus tuli esille kun OG näytti kyntensä dominoiden kolmea seuraavaa peliä. OG:n uunituore valmentaja Sébastien ’7ckingMad’ Debs sai isot kiitokset joukkueen kapteenilta Tal ’Fly’ Aizikilta ottelun jälkeen, todeten että hänen työnsä oli iso osa OG:n menestystä ja kykyä voittaa vastustajansa draftissä ja pelin sisällä.

Kolmas ja neljäs sija turnauksessa menivät kiinalaisille NewBee:lle ja LGD Gamingille, joista eteenkin NewBee oli selkeästi kilpailukykyinen. Heitä seurasi kaakkoisaasialainen kaksikko Fnatic ja MVP Phoenix, sekä viimeisinä kahdeksan parhaan joukkoon kiivenneet Na`Vi ja Vici Gaming Reborn. Täten kahdeksan parhaan joukossa on kolme eurooppalaista, kolme kiinalaista ja kaksi kaakkoisaasialaista joukkuetta, mutta ei yhtään amerikkalaista joukkuetta. Neljän eurooppalaisen vahvistuksella mutta amerikoissa pelaava Digital Chaos kävi lähimpänä, häviten NewBee:lle 2-1 ja VG.Rebornille 2-1.

Turnauksen isoimmat häviäjät olivat edellisissä kahdessa Majorissa kolmen parhaan asettuneet Evil Geniuses ja Team Secret, jotka molemmat olivat ryhmäpelien jälkeen ryhmiensä kahden parhaan ulkopuolella ja täten joutuivat aloittamaan playoff pelit kaavion alaosasta. Molemmat joukkueet hävisivät paras yhdestä ottelunsa, EG:n tippuen Vici Gaming Rebornille ja Secretin Empirelle. Molemmat joukkueet ovat ilmoittaneet tekevänsä muutoksia kokoonpanoihin turnauksen jälkeen.

Myöskin melko vahvasti Kiinan liigoissa pelannut Wings Gaming joutui nöyrtymään heti alemman kaavion ekalla kierroksella, häviten amerikkalaiselle compLexity Gamingille 1-0. Wings Gaming oli joidenkin fanien ja selostajien kovassa suosiossa, mutta heidän pelityylinsä oli liian yksipuolinen ja kun joukkueet vastasivat Wingsin aggresiiviseen peliin nopeuttamalla omaa peliään niin Wings ei kyennyt enää voittamaan pelejä.

Manilan kahdeksan parasta ovat melko varmasti kaikki saamassa kutsut Internationaliin, sillä Evil Geniuses ja Team Secret joutuvat molemmat kulkemaan avointen karsintojen kautta. Kutsut myöskin täytyy ilmoittaa viimeistään ensi maanantaina, sillä avoimet karsinnat alkavat 21.06 ja normaalit karsinnat pari päivää tämän jälkeen. Ennen tätä tullaan pelaamaan ESL Frankfurt turnaus, jossa kahdeksasta kilpailevasta joukkueesta viisi ovat Manilan kahdeksan parhaan joukossa. Täten vain Alliance, compLexity ja Vega Squadron voivat mahdollisella voitolla pyrkiä ansaitsemaan paikan Internationalista. Myöskään Manila Majorin kutsunnoiden jälkeen pelatut kaksi turnausta, WePlay ja EPICENTER, eivät tarjoa lisää joukkueita sillä näiden kahden voittajat, MVP ja Liquid, ovat molemmat kahdeksan parhaan joukossa.

Manila Major kahdeksan parasta

  1.  OG – n0tail, Miracle-, MoonMeander, Cr1t-, Fly – 1,110,000$
  2.  Team Liquid – MATUMBAMAN, FATA-, MinD_ContRoL, JerAx, KuroKy – 405,000$
  3.  NewBee – Hao, Mu, Kpii, ChuaN, Kaka – 315,000$
  4.  LGD Gaming – Agressif, Maybe, xiao8, MMY!, September – 255,000$
  5.  Fnatic – Miduan, Mushi, Ohaiyo, DJ, 343 – 202,500$
  6.  MVP.Phoenix – MP, QO, Forev, Febby, Dubu – 202,500$
  7.  Vici Gaming Reborn – END, Nono, Yang, Fy, DDC – 105,000$
  8.  Na`Vi – Ditya Ra, Dendi, GeneRaL, SoNNeikO, Artstyle – 105,000$

Kuvalähde: