Korealainen elektronisen urheilun tuottaja ja televisiokanava OGN ilmoitti DailyEsportsin raportin mukaan aloittavansa PlayersUnknown's Battlegrounds (PUBG) -liigan valmistelut. Liigaa varten OGN on rakentamassa uutta esports studiota Ilsaan. Studio varustellaan varta vasten peliä varten ja se tulee tarjoamaan tilat sadalle samanaikaiselle pelaajalle. OGN ei vielä kommentoinut liigan yksityiskohtia, ainoastaan että pre-season alkaa tammikuussa ja liigan finaaleita kaavaillaan vuoden 2018 loppuun.

OGN on tunnettu yhtenä kilpapelaamisen pioneereista, yritys käynnisti toimintansa jo vuonna 2000 lähettämällä StarCraft: Brood War otteluita paikallisessa televisiossa. Tällä hetkellä OGN tunnetaan parhaiten League of Legendsin Korean pääsarjasta LCK:sta.

Nuoreen peliin satsaaminen ei ole OGN:lle uutta, yritys oli pitkään ainoa suuren rahan toimija Blizzardin Overwatchissa omalla APEX -liigallaan, jossa kilpaili muun muassa suomalainen Timo "Taimou" Kettunen. Syksyllä 2017 alkaneen Overwatch Contendersin ja tulevan Overwatch Leaguen myötä OGN päätti poistaa kansainväliset joukkueet liigastaan ja keskittyä Korealaisiin joukkueisiin, mikä varmasti vapautti resursseja PUBG:n suuntaan.

Tiedote on tervetullut uutinen räjähdysmäisesti kasvaneen pelin faneille. PUBG on kiikkunut Twitchin katsotuimpien pelien listalla jo huhtikuusta asti, mutta tähän mennessä sen kilpapuolella on ollut vain yksi mainittava turnaus. 350 000 dollarin ESL Invitational elokuussa toimi pelin ponnahduslautana turnausmarkkinoille. Neljäpäiväisessä tapahtumassa kilpailtiin kaikissa pelin joukkuemuodoissa, mutta nähtäväksi jää keskittyykö OGN vain yhteen tai kahteen. Toinen kysymys on kamerakulmassa, sillä osa pelaajista nauttii perinteisestä kolmannen persoonan kamerasta kun taas osa kannattaa puhdasta ensimmäisen persoonan kameraa.

PUBG tuo uniikkeja haasteita lähetyksiin, sillä sadan samanaikaisen pelaajan seuraaminen eroaa varsin paljon perinteisistä lajeista. Suuri pelaajamäärä on varmasti yksi suurimmista syistä siihen, että länsimaalaiset turnausjärjestäjät eivät ole olleet hanakoita tarttumaan suosikkipeliin. Pitkään betavaiheessa pyörineessä pelissä on riittänyt myös lapsuksia, jotka ovat varmasti aiheuttaneet huolta kilpapelaamisen suhteen. Peliä varten suunniteltu studio kertoo, että OGN tarttuu haasteisiin tosissaan ja on valmis tarjoamaan pelin lähetykselle riittävät puitteet.

Ennen OGN:n liigaa kilpa-PUBGia päästään näkemään jo viikon päästä IEM Oaklandissa jossa kilpailee myös useita suomalaisnimiä

Lähde: EsportsObserver ja DailyEsports

Artikkelikuva: PUBG, logo: OGN