PS4-ohjaimella pelaava Breso voitti Australian avoimissa pelatun Fortnite Summer Smash -turnauksen. Voitto oli historiallinen, koska se oli ensimmäinen voitto ohjaimella LAN-turnauksessa ja se sai monet ammattilaiset reagoimaan asiaan voimakkaasti. Nuori australialainen voitti turnauksesta 100 000 dollaria.

Ohjainpelaajilla on Fortnitessa tähtäämistä avustava ominaisuus ja se onkin herättänyt kysymyksiä varsinkin ammattilaisten keskuudessa.

Viikonloppuna aiemmin tuntemattomasta Bresosta tuli ensimmäinen Fortniten LAN-turnauksen voittanut, jonka jälkeen monilla oli oma mielipiteensä sanottavana.

Keskustelussa nähtiin sekä ohjaimia puolustavia, että vastustavia kommentteja myös todella tunnetuilta pelaajilta.

Esimerkiksi Jonathan ”YungCalculator” Weber ehdotti jopa kaikille ohjainpelaajille kieltoa harjoituspalvelimille. 

Hampus ”beehive” Johnsson kommentoi: ”Ohjainpelaajat pystyvät rakentamaan samoin kuin PC-pelaajat, mutta tähtääminen on heillä helpompaa.”

Nuori Breso sai kritiikin lisäksi myös tukea muilta ohjainpelaajilta.

Vaikka ohjainpelaaja voittikin tämän turnaukset, hiirellä ja näppäimistöllä pelaavat silti hallitsevat suurimpaa osaa turnauksista. Kuitenkin tähtäysapu keskustelu tulee jatkumaan vielä pitkään. Monet ovat spekuloineet, tulisiko kyseistä ominaisuutta heikentää Epic Gamesin toimesta. Mutta toisaalta konsolit ovat ominaisuuksiltaan todella rajallisia tietokoneisiin verrattuna. Pitäisikö ohjainpelaajilta viedä tämä ainut etu muihin verrattuna?

 

Lähde: Fortnite Intel

Kuvalähde: Esports Club