Uutisoimme viime kuussa Kansainvälisen olympiakomitean järjestämästä e-urheilun keskustelutilaisuudesta, joka pidettiin viime viikon lauantaina. Paikalla oli edustajia sekä perinteisen urheilumaailman että e-urheilulajien parista, esimerkiksi Overwatch Leaguen pelaajat Jake ”Jake” Lyon ja Kim ”Geguri” Se-yeon.

Olympiakomitea on nyt keskustelutilaisuuden jälkeen julkistanut perustavansa pysyvän yhdysryhmän, jonka tarkoituksena on jatkaa kommunikaatiota e-urheilualan ja Olympialais-organisaation välillä. Ryhmä tulee keskustelemaan joukkueenomistajien, turnausjärjestäjien ja osakkeenomistajien kanssa mahdollisen yhteistyön järjestämiseksi.

E-urheilun mukaanotto Olympialaisiin ei ollut polttava puheenaihe vielä tämän kuun keskustelutilaisuudessa. Sen sijaan tilaisuus keskittyi e-urheilun ja perinteisen urheilun välisiin yhtymäkohtiin, jonka lisäksi se oli monen osanottajan ensimmäinen mahdollisuus tutustua e-urheiluun. Kiperiä kysymyksiä olivat muun muassa se, onko e-urheilu urheilua ja miten e-urheilua voitaisiin edustaa Olympialais-liikkeessä, kun sen toimijoilla ei ole yhtenäistä edustusorganisaatiota.

”Välillämme oli yhteisymmärrys siitä, että tuleva yhteistyö tulee perustumaan Olympialaisten arvojen tukemiseen ja levittämiseen. Vaikka päämääränä ei ollutkaan kehittää tietä e-urheilun saamiseksi Olympialaisiin, meillä on jo vahva suunnitelma jatkuvasta dialogista ja vuorovaikutuksesta, ja olemme vahvassa asemassa järjestämään ja tukemaan Olympialais-liikkeen laajempaa mukanaoloa e-urheilussa”, kommentoi Kansainvälisen olympiakomitean urheilujohtaja Kit McConnell,

Uusi yhdysryhmä tulee seuraavaksi ottamaan osaa Olympism in Action -foorumiin Buenos Airesissa. Tämän lisäksi e-urheilu tulee olemaan asialistalla kansainvälisten urheiluyhdistysten foorumissa 5.-7. marraskuuta, kansallisten olympiakomiteoiden tapaamisessa 28.-29. marraskuuta sekä Olympic Summitissa joulukuussa 2018.

Lähde: IOC Kuvalähde: IOC/Greg Martin