Kansainvälisen Olympiakomitean puheenjohtaja Thomas Bach kertoi South China Morning Postille antamassaan haastattelussa, ettei komitea ole kiinnostunut väkivaltaa sisältävien eurheilulajien mukaanotosta Olympialaisiin.

”Haluamme levittää suvaitsevaisuutta, väkivallattomuutta ja rauhaa ihmisten keskuuteen. Tämä ei sovi yhteen videopelien kanssa jotka keskittyvät väkivaltaan, räjähdyksiin ja tappamiseen. Siihen meidän täytyy vetää raja”, Bach selitti.

Sen sijaan Bach ilmaisi tukensa virtuaalipeleille, kuten virtuaalijalkapallolle tai -koripallolle. Hän myös ilmaisi toiveensa siitä, että virtuaalilajien seuraaminen innostaisi katsojat niitä vastaavan ”oikean” urheilulajin pariin.

Esiin nousi myös eurheilun parissa tällä hetkellä vallitsema säännöstelyn puute. ”Täytyy olla joku, joka vastaa etteivät videopelaajia pelaavat urheilijat käytä dopingia, eivät riko sääntöjä ja kunnioittavat toisiaan”, Bach sanoi.

Bachin kannanotosta huolimatta monet perinteisen urheilun tapahtumat ovat jo osoittaneet kiinnostusta eurheilua kohtaan. Eurheilu on mukana vuoden 2022 Aasian mannerkohtaisissa Olympiakisoissa ja niiden mukaan ottoa Kiinan kansallisiin urheilukisoihin on myös harkittu, vaikkakin eurheilulajien lyhyt ikä ja sääntöjen asettamisen vaikeus ovat nousseet esteiksi.

Lähde: SCMP Kuvalähde: Olympic.org