Pelijulkaisija Blizzard näyttää suuntaavan uuteen vuoteen merkittävien säästoimien kera. Yhtiö tiedotti jo aiemmin lopettavansa tukensa Heroes of The Stormin e-urheilutoiminnalle täysin, mutta viime viikon aikana on tullut tietoon myös muitakin muutoksia.

Yli 100 työntekijää ovat irtisanoutuneet vapaaehtoisesti merkittävää rahallista korvausta vastaan Blizzardin Irlannin Corkissa sijaitsevassa asiakaspalveluosastossa. Kyseinen osasto on päävastuussa Euroopan alueen asiakaspalvelusta.

Toimiston työntekijöille tarjottiin korvausta vapaaehtoista irtisanoutumista vastaan ainakin viisi kertaa, ja korvaus kasvoi joka kerralla. Työntekijöille on tähän mennessä tarjottu ainakin vuoden palkan veroista korvausta. Blizzardin mukaan leikkauksilla ei tule olemaan vaikutusta yhtiön asiakaspalveluun.

Myös Tespan järjestämä korkeakoulujen välinen Overwatch-liiga on kokenut rajuja leikkauksia. Ensi vuoden palkintopotti on suuruudeltaan ainoastaan neljännes tästä vuodesta. Vertailun vuoksi mainittakoon, että tämän vuoden pääpalkinto on 1700 dollaria stipendirahaa per pelaaja, viime vuonna se oli 7000 dollaria per pelaaja.

Syytä leikkauksiin ei ole kerrottu, mutta senkin spekuloidaan liittyvän Blizzardin sisäisiin säästötoimiin, jonka kanssa Tespa toimii yhteistyössä. Kotakun julkaiseman raportin mukaan Blizzardin sisällä on puhuttu kasvavissa määrin kulujen leikkaamisesta, minkä epäillään olevan lähtöisin tämän emoyhtiö Activisionilta. Myös Eurogamer vahvisti, että yhtiön johto on suunnitellut ensi vuodeksi kulujen leikkaamista.

Lähde: Eurogamer, Tespa Kuvalähde: Blizzard