Aalto-yliopiston esports-yhdistys Aalto Gamers järjestää taas tänä vuonna Opiskelijoiden SM-kisat (OSM-kisat) Hearthstonessa ja League of Legendsissä.

Uutuutena pelivalikoimaan lisättiin tänä vuonna League of Legends, josta toivotaan menestystä. Kummankin pelin kisojen pääjärjestäjä Kristian Arjaksen mukaan suosio on jatkuvassa kasvussa.

Tietenkin toivon, että kaikki olisi isompaa ja parempaa kuin vuosi sitten. Nyt kun maineemme on lähtenyt leviämään ja olemme ottaneet Hearthstonen rinnalle League of Legendsin, odotettavissa on ainakin enemmän yleisöä ja kilpailijoita”, Arjas kommentoi.

OSM-kisoihin voi osallistua kuka tahansa taitotasosta riippumatta. Vakavampien haastajien lisäksi kasuaalimmatkin pelaajat ovat tervetulleita mukaan. Kisojen tarkoituksena on lähinnä pitää hauskaa, ja tuoda opiskelijoita yhteen kilpailemisen muodossa.

Itse turnauksen ohessa tarkoituksena olisi myös rakentaa peliyhteisöä tuomalla samankaltaisessa elämäntilanteessa olevia ja samoista asioista kiinnostuneita ihmisiä yhteen”, kertoo Arjas.

OSM-kisojen jälkeen muun muassa Aalto-yliopisto aikoo järjestää myös pienempiä peli-iltoja ja turnauksia kiinnostuneille. Itse kisoillekaan ei näy toistaiseksi loppua.

Karsintojen infopaketti

Jokaisen osallistuvan pelaajan tulee olla korkeakouluopiskelija yliopistossa tai ammattikorkeakoulussa. Kisojen palkinnot eivät ole vielä tiedossa, mutta odotettavissa on jopa tuhansien palkintopotti sekä runsaasti tuotepalkintoja.

Hearthstone

Viimeinen ilmoittautumispäivä on 17. lokakuuta. Online-karsinnat pelataan 20. lokakuuta ja offline-finaali Espoossa 10. marraskuuta.

Turnaus pelataan Standard-korteilla ja Last Hero Standing -formaatilla. Tarkemmat tiedot ja säännöt karsinnoista löytää täältä.

League of Legends

Viimeinen ilmoittautumispäivä on 24. lokakuuta. Online-karsinnat alkavat 27. lokakuuta ja offline-finaali pelataan Espoossa samaan aikaan Hearthstonen kanssa 10. marraskuuta.

Turnaus pelataan Swiss-formaatilla ja EU West -serverillä. Tarkemman turnausinfon ja säännöt löytää täältä.

Ilmoittautuminen

Kaikki pelit striimataan Aalto Gamersin Twitch-kanavalla. Kisojen finaalitapahtuma on avoin, joten katsojat ovat myös tervetulleita paikalle nauttimaan pienestä purtavasta ja elektronisesta urheilusta. Ilmoittautumislinkit ja tarkat ajat sekä päivämäärät löytää OSM-kisojen Facebook-tapahtumasta.

Lähde: OSM-kisat, kuvalähteet: SEUL ry. (Jussi Jääskeläinen, Assembly Summer 2018), Aalto Gamers