E-urheilu oli viime vuonna näyttävästi mukana vuosittain järjestettävissä opiskelijoiden SM-kisoissa (OSM) Overwatchin ja Hearthstonen muodossa. Sama meininki jatkuu myös tänä vuonna ja tällä kertaa haetaan Suomen korkeakoulujen parasta CS:GO-joukkuetta.

Turnaus pidetään osana e-urheilun SM-kisoja (eSM), eli pelaajat tarvitsevan osallistuakseen SEULin pelaajalisenssin. Kisoihin voi ilmoittautua 5-6 pelaajan joukkueella, jonka jäsenet opiskelevat samassa korkeakoulussa tai eri korkeakouluissa opiskellessaan asuvat samassa kaupungissa.

Ilmoittautumisaika kisoihin kestää 21.9. asti. Lohkoissa pelattavat online-karsinnat pidetään 26.9. – 17.10. ja kisojen finaalit järjestetään Insomnia-tapahtumassa Porissa 26.-27.10.

Turnauksen järjestäjinä toimivat opiskelijakunta SAMMAKKO, 100k eSports, Opiskelijoiden Liikuntaliitto ja Suomen elektronisen urheilun liitto. Vielä ei ole varmuutta siitä, tuleeko CS:GO olemaan kisojen ainoa e-urheilulaji. Turnausta koskeva Facebook-päivitys antaa kuitenkin kuvan siitä, että lisää olisi vielä luvassa.

Kattavat tiedon turnauksen säännöistä löydät sen verkkosivuilta.

Lähde: OSM Kuvalähde: SEUL ry/Jussi Jääskeläinen