Suomalaisen Aleksi ”allu” Jallin uudelta kotijoukkueelta OpTic Gamingiltä on kielletty osallistuminen Eleaguen CS:GO Premier -turnaukseen. Turnauksen on tarkoitus olla Eleaguen paluu Counter Striken pariin, ja se onkin varustettu merkittävällä miljoonan dollarin palkintopotilla ja tullaan suoratoistopalveluiden lisäksi lähettämään Yhdysvaltojen TBS-kaapelikanavalla.

Eleaguen mukaan kutsujoukkue OpTic Gamingin vastikään tekemät pelaajavaihdokset ovat turnaussääntöjen vastaisia. Sääntöjen mukaan turnaukseen ilmoittautuneet joukkueet saavat vaihtaa enintään kaksi pelaaja ennen turnausta tai sen aikana. Joukkue vahvisti maanantaina, että se tulisi hankkimaan itselleen neljä uutta pelaajaa, mukaan lukien suomalaisen Jallin ja ruotsalaisen Adam ”friberg” Fribergin.

OpTic Gamingin poisjäämisen vuoksi 26.-28.8 pidettävissä karsinnoissa tullaan valitsemaan näiden tilalle kolmas, ylimääräinen joukkue.

Eleaguen lisäksi myös Dreamhack Masters Malmö perui kutsunsa OpTic Gamingin rosterimuutosten vuoksi, sillä joukkueella ei heidän mukaansa ”ole enää hallussaan turnaukseen kutsuttua ydinjoukkoa”. OpTic Gamingin paikan Dreamhack Masters Malmössä ottaa uusi kutsujoukkue Cloud9.

Lähteet: Eleague, Dreamhack, Hltv Kuvalähde: Eleague