Shanghaissa parhaillaan käynnissä oleva eXTREMESLAND ZOWIE Asia -turnaus sai yllättävän käänteen, kun yksi sen joukkueista poistettiin turnauksesta. Kyseessä oli OpTic India, jonka pelaaja Nikhil ”forsaken” Kumawat jäi kiinni huijausohjelman käytöstä.

Joukkue oli ehtinyt voittaa jo yhden erän vastustajaansa Revolutionia vastaan, kun ottelu keskeytettiin ja turnausjärjestäjät alkoivat tutkimaan tapahtunutta. Tutkinta paljasti epäilyttävän ohjelman pyörineen pelin taustalla, jonka Kumawat kuitenkin nopeasti sulki ja poisti. Ohjelman löytäminen yhdistettynä sen laukaisemaan anti-cheat-varoitukseen olivat kuitenkin riittäviä todisteita tuomiota varten.

Turnauksen striimistä näki, kuinka Kumawat yritti estää turnausjärjestäjän pääsyn tietokoneelleen.

OpTic India poistettiin turnauksesta ja pian sen jälkeen Kumawat itse irtisanottiin joukkueesta. Joukkueen edustaja Jesal Parekh sanoi HLTV:lle antamassaan lausunnossa, ettei muilla pelaajilla ollut tietoa Kumawatin huijaamisesta. Parekh myös pyysi anteeksi joukkueen faneilta ja kotimaaltaan Intialta, jonka kehitykseen tämä uskoo tapahtuman vaikuttavan merkittävästi.

Kumawat oli aiemmin saanut porttikiellon ESL:n turnauksiin Valve Anti-Cheat suojauksen perusteella, mutta tuomio lyhennettiin lopulta kuuteen kuukauteen.

Päivitys 19.10. klo 21:53: OpTic Gaming India on ilmoittanut irtisanoneensa koko rosterinsa ja arvioivansa ”muita kilpailullisia vaihtoehtoja”.

Lähteet: HLTV (1)/(2), DotEsports Kuvalähde: CSGO2ASIA