Tammikuussa alkava NLC (Northern League of Legends Championship) on joutunut viime aikoina tiedottamaan sarjaan osallistuvien joukkueiden vaihtuvuudesta. ENCE ilmoitti tällä viikolla luopuvansa edustusjoukkueestaan League of Legendsissä, ja heidän tilalleen kilpailemaan pohjoismaiden herruudesta tulee ruotsalainen Granit Gaming. Suomalainen KOVA ilmoitti paikastaan NLC:ssä joulukuun alussa, kun ilmoitettiin, ettei irlantilainen organisaatio Munster Rugby Gaming kilpaile tulevalla kaudella.

NLC tiedotti Munster Rugby Gamingin jäävän pois sarjasta ”joidenkin toiminnallisten kesäkauden rajoitusten” vuoksi, jotka ovat järjestäjän mukaan nyt ratkaistu. Esports News UK kuitenkin paneutui aiheeseen vielä syvemmin, ja tutkimisen myötä paljastui, ettei organisaatiossa asioita ole hoidettu oikein.

Munster Rugby Gaming syntyi keväällä 2020 kun irlantilainen e-urheiluorganisaatio Phelan Gaming ja urheilujoukkue Munster Rugby yhdistyivät. Osalle työntekijöistä luvattiin heti alussa kahden vuoden työsopimukset, ja he saivat viralliset tarjoukset niistä sähköpostiin, mutta eivät saaneet itse sopimuksia. Syynä oli tähän, että Phelan Gamingin perustaja Ciarán ”Wings” Walsh sanoi Munster Rugbyn lakimiesten tekevän sopimuksia – myöhemmin henkilökunnalle selvisi, ettei Munster Rugbyn edustajat olleet tästä tietoisia, eikä heillä ollut mitään tekemistä sopimusten kirjoittamisen kanssa.

League of Legends -joukkue liittyi mukaan kesäkuussa, ja mukana oli esimerkiksi suomalainen Aleksi ”H1IVA” Kaikkonen. Tässä vaiheessa henkilökunnalle ei oltu vielä maksettu, mutta niin pelaajille kuin henkilökunnallekin luvattiin maksaa. Heinäkuun loppupuolella pelaajille kerrottiin, että palkat on laitettu maksuun, mutta rahoja tilillä ei näkynyt – eikä myöskään henkilökunnan tilillä.

 

Osia palkkioista tänä aikana maksettiin, mutta ei koko summia. Henkilökunta kontaktoi Munster Rugbya ja NLC:tä asioista, jotka olivat vielä täysin tietämättömiä. Tilanne jatkui, ja joukkue jatkoi pelaamissta, vaikka tilanne oli stressaava ja vaikutti pelaamiseen negatiivisesti, mutta pelaajat jatkoivat yhdessä, jotta eivät sekoittaisi pakkaa NLC:ssä ja suojelisivat Munster Rugbyn imagoa.

Rahoja pelaajille lupailtiin pitkin syksyä, ja asia pidettiin poissa suuren yleisön tietoisuudesta, sillä Esports News UK:n artikkelin mukaan kaikki toivoivat saavansa rahansa takaisin. LoL-joukkueesta ainakin suurin osa, ehkä jopa kaikki, saivat palkkionsa kokonaisuudessaan, mutta osa henkilökunnasta odottaa edelleen ”merkittäviä” maksuja.

Tämän myötä Munster Rugby Gaming ei enää pelaa NLC:ssä, ja KOVA astuu heidän tilalleen. Phelan Gaming ja Munster Rugby jatkavat eri suuntiin, ja Phelan Gaming nähdään kilpailemassa UKLC:ssä.

Munster Rugby Gamingin kokoonpanossa pelasi:

  • Jungler: Nubar ”Maxlore” Sarafian
  • Support: Aleksi ”H1iVA” Kaikkonen
  • Mid Laner: Sebastian ”Sebekx” Smejkal
  • Bot Laner: William ”Unforgiven” Nieminen
  • Top Laner: Jordan ”Shikari” Pointon

Lähde: Esports News UK
Kuva: LoLwallpapers

Eurheilu.comin ja KOVA Esportsin omistaa Esports media solutions Oy.