Lohkojensa viimeisinä olevat Origen ja ROCCAT ovat Euroopan mestaruussarjan kevät kauden seitsemännellä viikolla tiukassa paikassa. Joukkueet kohtaavat viikon aikana niin toisensa, kuin vastakkaisten lohkojen toiseksi viimeisinä olevat joukkueet Vitalityn ja GIANTS! Gamingin. Vitality ja GIANTS! kohtaavat myös toisensa viikon aikana.

Origenin kokoonpanoon tehtiin muutoksia näiden tärkeiden otteluiden alla, kun supporttina toiminut Aleksi “Hiiva” Kaikkonen sai lähteä joukkueesta. Hänen paikkansa kokoonpanossa otti jo viime viikolla Enrique "xPeke" Cedeño Martínez. Lisäksi on huhuttu, että joukkue saattaa korvata myös junglerina toimineen Kim "Wisdom" Tae-Wanin. Olisiko Lauri "Cyanide" Happonen tekemässä paluun pelikentille? Ainakin hän itse heitti vettä myllyyn Twitterissä viime viikonloppuna. 

Toinen mielenkiintoinen taistelu sijoituksista käydään b-lohkon kärjessä, jossa H2k-Gaming ja Unicorns of Love ovat tasapisteissä lohkon kärjessä. Lisäksi Splyce on onnistunut kipuamaan vaivihkaa vain voiton päähän kaksikosta. Splycellä on tosin vastassa tällä viikolla G2 Esports, eikä H2k-Gaminginkään vastustaja ole helppo, sillä joukkue kohtaa viime viikolla Unicorns of Loven kaataneen Misfitsin. Yksisarviset kohtaavat tällä viikolla Fnaticin.

VIIKON 7 OTTELUT

TORSTAINA 9. MAALISKUUTA

  • ROCCAT vs. Origen klo 18:00
  • Vitality vs. GIANTS! Gaming noin klo 21:00

PERJANTAINA 10. MAALISKUUTA

  • Fnatic vs. Unicorns of Love klo 18:00
  • G2 Esports vs. Splyce noin klo 21:00

LAUANTAINA 11. MAALISKUUTA

  • Vitality vs. ROCCAT klo 17:00
  • Misfits vs. H2k-Gaming noin klo 20:00

SUNNUNTAINA 12. MAALISKUUTA

  • Origen vs. GIANTS! Gaming klo 16:00

KATSO AINAKIN NÄMÄ PELIT

Jokaisella tämän viikon ottelulla on suuri merkitys loppukautta ajatellen. Varsinkin b-lohkossa tilanne on kimurantti ja jokainen ottelu voi keikauttaa tilanteita suuntaan tai toiseen.

ROCCAT vs. Origen TORSTAINA 9. MAALISKUUTA KLO 18:00

Toinen joukkueista ottaa tämän kevään ensimmäisen voittonsa. Voitolla on suuri merkitys jatkoa ajatellen sillä tämän ottelun voittaja on askeleen lähempänä nousua pois viimeiseltä sijalta. Ottelun häviäjän matka puolestaan käy entistä kivikoisemmaksi. Luonnollisesti molemmat joukkueet haluavat välttää viimeistä sijaa, sillä lohkonsa viimeiseksi jääneet joukkueet joutuvat karsinta turnaukseen yhdessä haastajasarjan voittajien kanssa.

Vitality vs. GIANTS! Gaming TORSTAINA 9. MAALISKUUTA noin KLO 21:00

Sama laulu kuin edellisessäkin otteluparissa. Voitolla erittäin suuri merkitys. Voittaja ottaa lisää etumatkaa lohkonsa viimeiseen sijaan, kun taas häviäjä on enimmillään yhden voiton edellä putoamiskarsintaa.

Misfits vs. H2k-Gaming Lauantaina 11. MAALISKUUTA noin KLO 20:00

Misfits onnistui viime viikolla kaatamaan Unicorns of Loven, minkä vuoksi H2k-Gaming nousi lohkon kärkeen tasatuloksella Yksisarvisten kanssa. Nyt H2k-Gaming puolestaan ottaa mittaa Misfitsistä. Voitolla H2k-Gaming on erittäin lähellä taistelussa lohkon voitosta. Häviöllä tie käy mutkikkaammaksi.