Telia Esports Seriesin Arena of Valor -liiga huipentui eilen Assembly Summer -tapahtumassa. Mobiilimoban mestaruudesta taistelivat YMCA Esports sekä Mestarit, jossa pelaa myös Eurheilu.comin Aleksi ”Wampie” Majander.

Runkosarjan ykkössijaan yltänyt YMCA Esports oli ottelun ennakkosuosikki. Se päätti runkosarjan puhtaisiin voittolukemiin 7-0 ja peittosi Mestarit runkosarjan ottelussan luvuin 2-1. Mestarit taasen sijoittui runkosarjassa toiseksi luvuilla 5-2.

Finaaliottelun käynnistyessä näyttikin siltä, että YMCA Esports veisi selvän voiton. Se kiri heti 2-0 kärkeen, ainoastaan pisteen päähän voitosta ja liigan mestaruudesta.

Joutuessaan selkä seinää vasten Mestarit ei kuitenkaan lannistunut, vaan vimmaantui entisestään. Joukkue väänsi itselleen seuraavan erän voiton… ja sitä seuraavan, tasoittaen ottelun lukuihin 2-2.

YMCA oli menettänyt johtoasemansa ja nyt molemmilla joukkueilla oli yhtäläinen mahdollisuus mestaruuteen. Tilanteen merkitys oli varmastikin selvä myös Mestareille, ja nämä halusivat täyttää tuhkimotarinansa. Joukkue nousikin viimeisen erän voittoon ja päätti ottelun luvuin 3-2.

Voitostaan Mestarit palkittiin 3 500 eurolla, kun taas YMCA Esports sai hopeasijastaan 1 500 euroa.

Lähde: Telia Esports Series Kuvalähde: Telia Esports Series