Aiemmin tällä viikolla Oulu-lehti uutisoi, että yhteen Rantakadun ikonisista toriaitoista Oulussa avataan helmikuussa Hercules Esportsin toimesta esports-aitta. Seuran managerina on toiminut loppuvuodesta 2018 asti entinen huipputason jääkiekkomaalivahti Tuomas Tarkki. Tarkki kertoo, että Herculeksen keskuksessa pyritään järjestämään harrastus- ja junioritoimintaa pelaajille taitotasosta tai iästä riippumatta.

Hercules hallinnoi esports-keskustaan omatoimisesti, mutta seura tekee yhteistyötä Oulun kaupungin kanssa esimerkiksi nuorisotaloilla järjestettävien tapahtumien puitteissa. Tarkki kuvailee, että Herculeksen suunnitelmana on saada vuoden 2019 loppuun mennessä yhteensä viisi paikallista nuorisotaloa mukaan toimintaan.

Hercules Esportsin e-urheilukeskus avataan kuvassa näkyvistä aitoista keskimmäiseen.

Kärpissä voitettujen Liiga-mestaruuksien ansiosta oululaisille tutuksi tulleelle Tarkille on tärkeää murtaa e-urheiluun liittyviä myyttejä ja ennakkoluuloja. Viimeistä vuotta liikunta-alan johtamista ja kehittämistä Haaga-Helia ammattikorkeakoulussa opiskelevalle Tarkille Hercules on vastaus pitkäaikaiseen tavoitteeseen päästä työskentelemään urheilualalla.

 

Lähteet: Oulu-lehtiHercules Esports Kuvalähteet: Oulu-lehti / Jussi Korhonen, Hercules Esports