Eteläkorealaista Overwatch Apexia voisi hyvin kutsua lajin arvostetuimmaksi turnaukseksi. Jo neljän kauden verran pelattu Apex kokosi yhteen lajin eliittiä niin Etelä-Koreasta kuin länsimaistakin. Turnauksen palkintosummat olivat korkealla ja sen tuotantoarvot tasolla, jolle vain harvat muut turnaukset yltävät.

Turnauksen mestareihin kuuluu muun muassa Timo "Taimou" Kettusen kotijoukkue, silloinen Team EnVyUs (nykyään Dallas Fuel).

Nyt näyttää kuitenkin siltä, että Apex tullaan pyyhkimään lopullisesti pois lajin kilpaskenestä. Jo marraskuussa Blizzard ilmoitti, että turnaus tultaisiin sulauttamaan osaksi yhtiön Contenders-sarjaa ja tuntemaan siitä lähin nimellä Contenders Korea. Tässä vaiheessa muutoksen uskottiin olevan pääasiassa nimellinen.

Apexin lähetysyhtiö OGN ilmoitti kuitenkin tällä viikolla INVEN Globalille antamassaan lausunnossa, ettei se tule jatkamaan yhteistyötä Blizzardin kanssa. Yhtiön mukaan se oli jo valmistautumassa uuden turnauksen järjestämiseen saadessaan Blizzardilta tiedon, että nämä ovat valinneet toisen yhtiön Contenders Korean televisiointiin.

"OGN pitää tästä huolimatta Blizzardia erittäin tärkeänä yhteistyökumppanina; aiomme jatkaa hyvää suhdettamme heidän kanssaan e-urheilun saralla, ja kunnioitamme ja hyväksymme heidän päätöksensä", OGN:n lausunnossa sanottiin.

Aikaisempien paljastusten mukaan Contenders Korean lähetyksestä tulisi vastaamaan paikallinen televisiokanava MBC, mutta tätä ei ole vahvistettu. Vielä on myös epäselvää, miksi Blizzard päätti yhteistyönsä OGN:n kanssa. Päätös vaikuttaa omituiselta, etenkin kun ottaa huomioon, kuinka suosittuja Apex ja OGN:n tuotanto olivat fanien keskuudessa.

Lähde: INVEN Global, Over.gg Kuvalähde: Blizzard