Etelä-Korealaisen Overwatch Apex –suurturnauksen neljäs kausi starttaa tänään. Mukana pelaamassa ovat yhteensä kuusitoista eteläkorealaisjoukkuetta, jotka edustavat maansa parhaimmistoa ja todennäköisesti myös maailman kärkeä. Pelaamassa on myös mestaruuttaan puolustava kaksinkertainen Apex-voittaja Lunatic-Hai.

Edellisistä kausista poiketen turnauksessa ei tällä kertaa ole mukana yhtään länsimaalaista joukkuetta. Päätöksen syynä on Blizzardin oma Overwatch Contenders –turnaus, jonka aikataulu tekee Overwatch Apexiin osallistumisen liian vaikeaksi länsimaisille joukkueille.

Toinen merkittävä ero viime kausiin on se, että Apexissa pelaa tänä vuonna turnauksen ensimmäinen naispelaaja. Kim ”Geguri” Se-yeonia on tituleerattu maailman parhaaksi Zarya-pelaajaksi, ja hän tulee pelaamaan ROX Orcissa. Taidoistaan huolimatta Se-yeon ei ole aikaisemmin onnistunut niittämään merkittävää menestystä turnauskentillä. On kuitenkin mahdotonta sanoa, ovatko tähän syynä Se-yeonin omat taidot vai tämän aiempien joukkeiden taso. Nuorella pelaajalla on lisäksi runsaasti aikaa kasvaa, sillä aloittaessaan ammattiuransa viime vuona hän oli yksi Korean nuorimmista Overwatch-pelaajista (17 vuotias).

Turnauksen kokonaispotti on noin 160 000 euroa (200 000 000 wonia) ja se jakautuu alla olevalla tavalla:

  • 1. sija: 78 620 euroa
  • 2. sija: 31 400 euroa
  • 3. sija: 9 400 euroa
  • 4. sija: 6 850 euroa
  • 5. – 8. sija: 3 926 euroa
  • 9. – 16. sija: 1 568 euroa

(huom. valuuttamuunnoksen vuoksi summat ovat likiarvoja)

Turnauksen ensimmäisessä vaiheessa joukkueet ottelevat toisiaan vastaan neljässä lohkossa, joiden kaksi parasta joukkuetta jatkavat turnauksessa eteenpäin. Toisessa vaiheessa joukkueet jaetaan uudestaan kahteen lohkoon, joiden kaksi parasta joukkuetta jatkavat taas eteenpäin perinteisiin pudotuspeleihin. Kaikki pelit pelataan paras viidestä -periaatteella, paitsi finaaliottelu, joka on paras seitsemästä.

Turnauksen ensimmäinen vaihe kestää tästä päivästä lokakuun 21. päivään asti. Kunkin lohkon sisällä käydään yhteensä kuusi ottelua. Ensimmäisen vaiheen lohkojako on seuraavanlainen:

Lohko A     Lohko B Lohko C   Lohko D
Lunatic Hai KongDoo Panthera AF. Blue X6-Gaming
MVP Space Flash Lux ROX Orcas Meta Bellum
MetaAthena Nc Foxes GC Busan CONBOX
RunAway KongDoo Uncia LW Red LW Blue

Ottelut pelataan maanantaisin, keskiviikkoisin ja torstaisin klo 13:00 ja 14:30 aina viikon 34 loppuun asti, jonka jälkeen otteluita pelataan tiistaisin ja torstaisin. Tarkan aikataulun löydät täältä. Ottelut ovat katsottavissa englanninkielisen selostuksen kanssa OGN Globalin Twitch-kanavalta.

Lähteet: Liquidpedia, Espn, Dotesports Kuvalähde: OGN