Eteläkorealainen Overwatch Apex -turnaus on tarjonnut lajin seuraajille huippuluokan Overwatchia jo useamman kuukauden ajan. Turnauksen loppuhetket alkavat kuitenkin jo olla käsillä ja sen mestari päätetään huomisessa finaalissa.

Eurooppalaisjoukkue Team EnVyUsilla oli mahdollisuus saada suomalaisväriä palkintopallille pelaajansa Timo ”Taimou” Kettusen kautta, mutta ikävä kyllä joukkue ei edennyt semifinaaleja pidemmälle. Entinen Apex-voittaja kohtasi tällä kaudella monia korkeatasoisia vastustajia ja kaatui lopulta KongDoo Pantheran toimesta. Myös pronssimitali meni Team EnVyUsilta sivu suun, sillä eteläkorealaisjoukkue AF. Blue veti pronssiottelussa länkkäreitä pidemmän korren.

KongDoo Panthera ei vielä turnauksen alussa näyttänyt erityisen ylivoimaiselta vastustajalta, mutta se skarppasi peliään turnauksen toisessa lohkovaiheessa, noussen jopa ennakkosuosikki Lunatic-Hain ohitse. Team EnVyUsin se peittosi selvin lukemin 4-0.

KongDoo Panthera tulee kohtaamaan huomisessa finaalissa Lunatic-Hain, joka tiputti AF.Bluen semifinaaliottelussaan niin ikään 4-0 numeroin. Finaali tulee taatusti olemaan mielenkiintoinen. Apexin toisen kauden voittaja Lunatic-Hai on yksi maailman parhaimmista Overwatch-joukkueista, jos ei jopa paras. Joukkueen tasosta kertoo paljon se, että Korean tämänvuotisen maajoukkueen pelaajista peräti puolet ovat Lunatic-Hain riveistä.

Toisaalta KongDoo Panthera on todistanut olevansa yllättävän kova pähkinä purtavaksi, ja se peittosikin Lunatic-Hain toisen lohkovaiheen revanssissa numeroin 3-1. Joukkue osasi selvästikin ottaa oppia ensimmäisen lohkovaiheen häviöstään, jossa Lunatic-Hai vei voiton numeroin 3-2. Finaalin polttavin kysymys onkin, onnistuuko Lunatic-Hai kääntämään tilanteen samalla tavoin omaksi edukseen?

Overwatch Apexin finaaliottelu pidetään huomenna 29. heinäkuuta kello 13:00 Suomen aikaa, ja se on katsottavissa englanninkielisen selostuksen kera OGN Globalin Twitch-kanavalta.

Lähde: Liquidpedia, DotEsports Kuvalähde: OGN Global

 

Lue myös: