Blizzardin järjestämän Overwatch Contenders -turnauksen finaalit pelattiin eilisillan ja -yön aikana. Yli kuukauden kestäneen lohkovaiheen jälkeen sekä Euroopan että Pohjois-Amerikan kaksi parasta joukkuetta pääsivät viimein taistelemaan turnauksen voittopokaalista ja 40 000 dollarin suuruisesta pääpalkintopotista.
 

Euroopan turnaus


Euroopan turnauksen finaalissa toisensa kohtasivat suomalainen Team Gigantti ja Ruotsin Misfits. Misfits oli koko playoffien selvä suosikkijoukkue, joka oli selviytynyt lohkovaiheen lävitse puhtaalla 7-0 lukemalla, peitoten myös hopeasijaa pitävän Team Gigantin 4-0.

Suomalaisjoukkue yllätti kuitenkin kaikki napatessaan heti ensimmäisessä kentässä 2-0 kenttävoiton. Tämä sai Misfitsin heräämään, ja joukkueen pitkän kantaman dps:sät osoittuivatkin Eichenwaldella ylivoimaisiksi Team Gigantin dive-kokoonpanoa vastaan. Misfits tasoitti lukemiin 1-1.

Seuraavat kaksi kenttää putosivat kuitenkin Team Gigantin syliin. Sekä Temple of Anubiksella että Route 66:lla suomalaisjoukkueen puolustus piti, ja myös hyökkäys oli sen verran terässä, että voitot molemmista kentistä menivät selkeästi Team Gigantille.

Tilanne oli 3-1 ja Team Gigantti tarvitsi enää vain yhden kenttävoiton päästäkseen nostamaan palkintopokaalia.

Tässä vaiheessa suomalaisjoukkueen riveistä nousi kuitenkin uusi ongelma: vakava joustamattomuus. Uudelleen valitulla Eichenwaldella Misfits toisti pitkän kantaman strategiansa Team Giganttia vastaan, eikä joukkue suostunut tai kyennyt vaihtamaan kokoonpanoaan vastatakseen tähän. Myös Temple of Anubis saatiin uudelleen pelattavaksi, jossa aiemman voiton niittänyt Lucio-Reaper-Winston-D.Va-Tracer-Doomfist-kokoonpano ei enää hetkauttanutkaan Misfitsiä.

Misfits tasoitti lukemin 3-3. Nyt kummallekin joukkueelle riitti enää vain yksi kenttävoitto.

Ratkaiseva ottelu käytiin Ilioksella, jonka ahtaissa ja intiimeissä tiloissa Team Gigantin kokoonpano pääsi näyttämään todelliset kyntensä. Yli muiden nousi ennen kaikkea LiNkzrin Genji, joka iski näyttävällä Dragonbladellaan TviQuin Pharahin suoraan ilmasta, ja härnäsi tätä myös McCreellään toisen erän aikana.

Suomalaisten voitonnälkä oli lopulta Misfitsille liikaa. Erä päätyi 2-0 lukemiin ja voittopokaali Suomeen.
 

Pohjois-Amerikan turnaus


Pohjois-Amerikan turnauksen finaalissa toisensa kohtasivat Team EnVyUs (suomalaisen Timo "Taimou" Kettusen kotijoukkue) ja Faze Clan. Team EnVyUsia pidetään länsimaiden parhaana Overwatch-joukkueena, joten Faze Clan oli todellisen haasteen edessä.

FaZe Clan onnistuikin pistämään vaikuttavasti kampoihin, esimerkiksi pakottamalla Team EnVyUsin yliajalle Route 66:lla ja Temple of Anubiksella.

Näistä urotöistä huolimatta Team EnVyUs näytti kaikille, mistä näiden maailmanmaine on peräisin. Ottelu päättyi Team EnVyUsin selkeään 4-0 voittoon, joka oli jopa vahvempi kuin näiden aiempi 3-1 voitto Faze Clania vastaan.

 

Team Deathmatch

Finaalien jälkeen pidettiin myös mannertenvälinen Team Deathmatch, jonka joukkuerosterit päätettiin faniäänestyksellä.

Euroopan rosterin muodostivat Jiri "LiNkzr" Masalin, Andreas "Nevix" Karlsson, Kevyn "TviQ" Lindström ja Andreas "Logix" Berghmans. Pohjois-Amerikan pelaajina olivat Timo "Taimou" Kettunen, Brandon "Seagull" Larned, Hyeon "EFFECT" Kim ja George "ShaDowBurn" Gushcha.

Vaikka ottelu olikin leikkimielinen, oli monelle silti yllättävää se, että Eurooppa jyräri siinä itselleen selvän 3-0 voiton.

 

Kattavan listan joukkueiden sijoituksista löydät Overwatch Contendersin verkkosivuilta. Eurheilu.com toivottaa onnea voittajille.

Lähde: Overwatch Contenders, Liquidpedia Kuvalähde: Overwatch Contenders