Blizzardin keskitason (T2) Overwatch-turnaussarja Overwatch Contenders on joutunut sietämään vaihtelevia tuulia. Se on nähty yhtiön tapana pitää koko T2-taso omassa kontrollissaan, mutta samalla Contendersin suosio on ollut niin vaisua, ettei se kykene tarjoamaan merkittävää toimeentuloa suurimmalle osalle pelaajistaan.

Turnaussarjaan on tehty useita muutoksia paremman menestyksen toivossa, ja niistä uusin julkistettiin tänään.

Contendersin rakenne uudistuu taas vuodelle 2019. Kokonaisuudessaan vuosi koostuu kahdesta Contenders-kaudesta. Koska turnauksissa olevien joukkueiden määrä pienenee kahdestatoista kahdeksaan (poislukien Kiina), on kauden aloittavassa Contenders Trials -karsintaturnauksessa mukana aiempaa enemmän edellisen kauden Contenders-joukkueita. Akatemiajoukkueet ovat ”turvassa” karsinnoilta.

Contenders Trialsien päätyttyä kausi etenee pitkälti tutun kaavan mukaan. Uutena lisänä on, että alueiden mestaruusjoukkueet ottavat toisistaan mittaa kahdessa Lan-tapahtumassa; Atlantic- ja Pacific Showdownissa (31.5.-2.6. ja 24.-26.5.). Atlantic Showdownissa pelaavat Euroopan, Pohjois-Amerikan ja Etelä-Amerikan parhaat joukkueet ja Pacific Showdownissa Australian, Kiinan, Korean ja Aasia-Tyynenmeren huiput. Palkintorahaa molempiin tapahtumiin on varattu 125 000 dollaria.

Toinen kausi alkaa sekin Trialseilla, mutta tällä kertaa akatemiajoukkueet eivät ole turvassa. Kaudelle etenevät automaattisesti ainoastaan edellisen kauden playoff-joukkueet.

Vuosi huipentuu hulppeaan Gauntlet-turnaukseen (10.-13.10.), johon ottaa osaa yhteensä 10 joukkuetta eri alueilta. Alueiden mestarien menestys Pacific- ja Atlantic Showdonissa määrää, mitkä alueet saavat kutsun turnaukseen. Palkintopotti tulee olemaan yhteensä 250 000 dollaria. Tarkempaa tietoa Gauntletista saadaan vielä myöhemmin.

Lähde: Overwatch Contenders Kuvalähde: Blizzard

Korjaus 28.2.2019: Tarkennettu että Showdowneihin etenee useampi joukkue per alue