Blizzardin virallisen Overwatch Contenders -turnauksen neljännen viikon ottelut pelattiin viikonlopun aikana. Lohkovaihetta on jäljellä enää kaksi viikkoa, ja joukkueet ovat alkaneet kaivertamaan itselleen pysyvää jalansijaa.

 

Euroopan turnaus


Kuten jo tuli sanottua, joukkueet ovat alkaneet asettua lopullisiin asemiinsa, ja ottelut etenivät tällä viikolla pääasiassa odotusten mukaisesti. Pistetaulukon kärkinimi Team Misfist (suomalaisen Aleksi "Zuppehw" Kuntsin kotijoukkue) nappasi voiton sekä Gamersoriginia vastaan (3-2), että Bazooka Puppiezia vastaan.

Vaikka ottelu GamersOriginin kanssa päättyikin ranskalaisjoukkueen tappioon, kaikki aiemmat ottelunsa nollapelillä voittaneen Misfitsin pakottaminen tiebreaker-erään oli erittäin kunnioitettava teko. Tällä hetkellä GamersOrigin seisoo pistetaulukon neljäntenä, mutta joukkueella on selvästi enemmän potentiaalia kuin tästä voisi tulkita.

Myös suomalaisjoukkue Team Gigantti pyyhki vastustajillaan pöytää ja voitti molemmat viikonlopun otteluistaan. Otteluiden voittaminen oli erittäin tärkeää Team Gigantin kannalta, sillä kyseessä olivat todennäköisesti lohkovaiheen jäljellä olevista vastustajista kaikkein kovimmat.

Team Gigantin ensimmäinen vastustaja 123 piti vielä viime viikolla turnauksen toiste pistesijaa hallussaan, ja se sijoittui myös Contendersin nollakauden hopeasijalle (vertaa Team Gigantin 5.-6.). Suomalaisjoukkue ei kuitenkaan ollut tästä moksiskaan, vaan posautti itsensä heti kahdessa ensimmäisessä kentässä 2-0 johtoon.

Hanamurassa Snillon Tracer ja Tonicin Winston osoittautuivat kuitenkin liian liukkaiksi kohteiksi, eikä suomalaisjoukkue onnistunut kaappaamaan voittoon tarvittavaa toista objectivea itselleen. Pelin siirtyessä neljännessä kentässä Doradoon Team Gigantti oli kuitenkin jo soveltanut pelityyliään. Parempi keskittyminen Snillon eliminoimiseksi ja tämän laukauksen hotkiva D.Va:n (Zappis) Defense Matrix varmistivat Team Gigantille 3-1 voiton.

Sunnuntain ottelu Cloud9:ää vastaan lähti sen sijaan huomattavasti suolaisemmista tunnelmista. Cloud9 onnistui jo ensimmäisen erän jälkeen nappaamaan itselleen 1-0 johdon, pakottaen suomalaiset puolustusasemaan. Myös seuraava erä Volskayassa alkoi vaikeasti, kun Cloud9:n kiertoliike Gigantin linjojen taakse nettosi näille ensimmäisen objectiven murskaavan nopeasti, ja toinenkin objective saatiin kaapattu 95% asti. Mutta vaikka ensimmäisen objectiven kaappaus menikin Team Gigantilla yliajalle, joukkue puski toiselle objectivelle mielettömällä vimmalla ja sai kaapattua sen yhdellä, melkein kaksi minuuttia kestävällä hyökkäyksellä.

Pisteiden tasoitus tuntui saavan uutta puhtia suomalaisjoukkueeseen, ja King's Row ja Gibraltal kaapattiinkin selvällä ylivoimalla, päättäen pelin 3-1 tulokseen.

Viikonlopun muissa otteluissa turnauksen häntää pitävät Team Singularity ja Bazooka Puppiez kohtasivat, mikä johti suomalaisen Toni "Ube" Häklin kotijoukkue Bazooka Puppiezin 0-4 häviöön. Team Singularity nappasi itselleen identtiset voittolukemat myös eUnitedia vastaan pelaamastaan ottelusta.

Turnauksen tämän hetken pistetilanne on:

Joukkue V H KV
Misfits 5 0 19
Team Gigantti 4 1 12
123 3 1 12
GamersOrigin 2 2 10
Cloud9 2 2 7
Team Singularity 2 3 8
eUnited 0 4 4
Bazooka Puppiez 0 5 2

 

Pohjois-Amerikan turnaus


Pohjois-Amerikan turnausviikonloppu vietettiin myös riehakkaissa suomalaistunnelmissa. Pistetaulukon kuninkaana heiluva Team EnVyUs (jossa pelaa Suomen Timo "Taimou" Kettunen) kohtasi sen loppupäähän pudonneen Detroid Renegadesin, ja peittosi nämä ennalta odotetuin 4-0 lukemin. Samoin suomalaisen Jani "Tseini" Kähkösen kotijoukkue Envision eSports peittosi Kungarnan nollapelillä ja sai näin pidettyä itsensä pistetaulukin toisena.

Muissa otteluissa FNRGFE peittosi Immortalsin 3-1 ja kiskaisi itsensä pistetaulukon kuudennelta sijalta neljänneksi. Mikäli FNRGFE kykenee siis puolustamaan uutta sijoitustaan, se pääsee etenemään turnauksen playoffeihin. Lisäksi kutsujoukkue Rogue jatkoi yllättävän kivikkoista tietään ja hävisi FaZe Clanille luvuin 1-4.

Tässä vaiheessa vaikuttaa siltä, että Pohjois-Amerikan turnauksen kärkikolmikko on pitkältikin varmistanut paikkansa playoffeista. Kaikilla kolmella joukkueella on reilu kahden pisteen kärki muihin joukkueisiin, eikä tulevia otteluita ole enää jäljellä kuin 2-3 joukkueesta riippuen. On myös varsin selvää, että Immortals ja Detroid Renegades ovat tällä hetkellä playoff-mahdollisuuksien ulkopuolella.

Pohjois-Amerikan turnauksen tämän hetken pistetilanne on:

Joukkue V H KV
Team EnVyUs 4 0 15
EnVision eSports 4 0 14
FaZe Clan 4 1 15
FNRGFE 2 2 8
Kungarna 2 2 7
Rogue 2 3 10
Immortals 0 5 6
Detroid Renegades 0 5 1

 

Tulevat ottelut

Tämän viikon ottelut alkavat taas lauantaina 16.9 klo 03:00. Viikon suomalaisotteluja ovat:

Eurooppa

  • Bazooka Puppiez VS eUnited: lauantaina 16.9 klo 20:00
  • Misfits VS 123: lauantaina 16.9 klo 22:00
  • Team Gigantti VS Team Singularity: Sunnuntaina 17.9 klo 22:00

Pohjois-Amerikka

  • Team EnVyUs VS FNRGFE: lauantaina 16.9 klo 03:00
  • Team Envision VS FNRGFE: sunnuntaina 17.9 klo 00:15
  • Team EnVyUs VS EnVision eSports: maanantaina 17.9 klo 02:15

Kattava aikataulu löytyy Overwatch Contendersin verkkosivuilta ja ottelut ovat katsottavina suorana Overwatch Contendersin Twitch-kanavalta.

Lähde: Overwatch Contenders Kuvalähde: Overwatch, Overwatch