Blizzardin Overwatch Contenders -turnauksen semifinaalit pelattiin eilenillalla. Kauden finalistit ovat nyt selvillä, ja turnaus huipentuu tänään pelattaviin finaaleihin, jotka alkavat kello 20:00 Suomen aikaa.

 

Semifinaalikatsaus: Euroopan turnaus


Eilisen semifinaaliotteluista jatkoon selvisivät suomalainen Team Gigantti ja Ruotsin Misfits (myös suomalaisen Aleksi "Zuppehw" Kuntsin kotijoukkue).

 

Misfits VS Cloud9

Misfits kohtasi semifinaalissa Cloud9:n ja oli ottelun ehdoton ennakkosuosikki. Joukkue oli selviytynyt turnauksen lohkovaiheesta puhtaalla 7-0 voittotuloksella ja peittosi Cloud9:n jo näiden aiemmassa ottelussa 4-0.

Cloud9 ei kuitenkaan tästä välittänyt, vaan aloitti ottelun vaikuttavalla 0-2 kenttävoitolla, tehden samalla selväksi kuinka paljon se oli kehittynyt turnauksen aikana. Tämä sai Misfitsin kiristämään tahtiaan, ja joukkue nettosikin 3-1 ja 3-2 voitot Eichenwaldella ja Volskayalla.

Cloud9:n taistelutahto ei tästä kuitenkaan murtunut, vaan se nousi vastahyökkäykseen Gibraltarilla, missä se tasoitti ottelun 2-2 voittolukemiin. Kovasta tarmosta huolimatta Cloud9 ei kuitenkaan onnistunut kukistamaan Misfitsiä, vaan joutui tiukan Gibraltal-väännön jälkeen luovuttamaan finaalipaikkansa.

 

Team Gigantti VS 123

Illan toisessa semifinaalissa toisensa kohtasivat 123 ja Suomen Team Gigantti.

Ottelu alkoi suomalaisittain varsin huolestuttavasti, kun 123 repi Gibraltarin ensimmäisessä erässä Finnbjörn "Finnsi" Jónassonin Widowmakerilla suomalaislinjat rikki ja nappasi itselleen ensimmäisen kenttävoiton. Team Gigantin saatua itsensä lämmiteltyä tilanne parani kuitenkin huomattavasti ja ensimmäinen kenttävoitto menikin Team Gigantille.

Toisena kenttänä toimi Eichenwalde, jossa 123:n hyökkäys puski suomalaisia jatkuvasti taaksepäin. Etenkin Hafficoolin Genji teki kamalaa jälkeä suomalaisten linjojen takana. Fragin vaihto Reinheardtiin, Zappiksen Zaryaan ja LiNkzrin Junkrattiin saivat kuitenkin suomalaisten puolustuslinjat kovetettua niin, että 123:n pusku kolmannelle chechpointille venyi jatkoajalle.

Hyökkäysvuorollaan suomalaisten tähtenä loisti Jiri "LiNkzr" Masalinin McCree, joka joukkuetovereidensa luoman tilan ansiosta poimi vastustajiaan kuin kärpäsiä. Team Gigantti päätettyä hyökkäyksensä kellossa oli vielä 1:34 minuuttia aikaa jäljellä, jonka turvin he turvasivat itselleen jatkoajan voiton.

Kolmannessa erässä 123 näytti toipumisen merkkejä, kun se kaappasi itselleen Temple of Anubiksen ensimmäisen checkpointin alle kahdessa minuutissa. Suomalaisten puolustus oli kuitenkin huomattavasti vahvempaa toisella checkpointilla, josta 123 ei saanut kaapattua yhtäkään pykälää.

Hyökkäyksessään Team Gigantti oli jopa 123:akin raivokkaampi, ja siirtyi toiselle checkpointille yli seitsemän minuutin hyökkäysajan turvin. Kenties luppoajastaan rohkaistuen Team Gigantti otti käyttöön omaperäisen kokoonpanon; Lucio-Reaper-Winston-D.Va-Tracer-Doomfist.

123 puolusti toista checkpointia sankarillisesti ja onnistui jopa toipumaan neljästä pickistään ja puolustamaan checkpointia tarpeeksi kauan, jotta koko joukkue ehti respawnata ja ajaa jo voittoa maistaneen Team Gigantin ulos. Lopulta suomalaisten jakelema damage oli kuitenkin liikaa ja Team Gigantti turvasi itselleen finaalipaikan 3-o lukemin.

 

Semifinaalikatsaus: Pohjois-Amerikan turnaus


Eilisen semifinaaliotteluista jatkoon selvisivät Team EnVyUs (suomalaisen Timo "Taimou" Kettusen kotijoukkue) ja FaZe Clan.

 

Team EnVyUs VS FNRGFE

Pohjois-Amerikan ensimmäisessä semifinaalissa toisensa kohtasivat TeamEnVyUs ja FNRGFE. Täysin tyhjästä semifinaaleihin noussut FNRGFE oli yllättävä vastustaja ammattijoukkue Team EnVyUsille, ja kyseessä olikin varsinainen Daavid vastaan Goljat -asetelma.

Joukkueiden tasoero oli kuitenkin selvä, mutta FNRGFE ei antautunut ilman taistelua, eikä Team EnVyUs suinkaan jättänyt itsestään kuvaa koskemattomana vastustajana. Oasiksen 2-o häviötä lukuunottamatta FNRGFE onnistui puskemaan kunnolla vastaan ja kaventamaan häviönsä 2-3 ja 1-2 lukemiin Eichenwaldella ja Temple of Anubiksella.

Itse voitto meni kuitenkin selvin 3-0 lukemin Team EnVyUsille.

 

Faze Clan VS Envision eSports

Pohjois-Amerikan toisessa semifinaaliottelussa toisena kohtasivat FaZe Clan ja Envision eSports. Kumpaakaan joukkuetta ei välttämättä olisi odottanut näkevän semifinaaleissa, mutta ne olivat onnistuneet yllättämään yleisön lohkovaiheen kiitettävillä suorituksillaan.

Envision eSportsin aloitti ottelun vaikuttavalla 2-o aloituksella. Tämän jälkeen FaZe Clan vaihtoi kuitenkin vaihdetta, eikä antanut vastustajilleen tilaa hengähtää. Hollywood ja Volskaya menivät FaZe Clanille 2-1, ja Route 66 peräti 1-0. Näin joukkue turvasi paikkansa finaalissa.

 

Finaaliottelut


Euroopan finaaliottelu Misfitsin ja Team Gigantin välillä pelataan tänään illalla klo 20:00. Tätä seuraa Team EnVyUsin ja FaZe Clanin välinen Pohjois-Amerikan finaaliottelu, joka pelataan kello 00:30 maanantaiyönä.

Finaalien jälkeen pelataan lisäksi mannertenvälinen Team Deathmatch, jonka joukkueenkokoonpanoa voi äänestää Overwatch Contendersin verkkosivuilla.

Turnauksen kattava aikataulu löytyy Overwatch Contendersin verkkosivuilta. Ottelut ovat katsottavina suorana Overwatch Contendersin Twitch-kanavalta.

Lähde: Overwatch Contenders Kuvalähteet:  OverwatchOverwatch