Overwatch Contendersin Euroopan turnaus aloittaa tänään matkansa kohti finaaleja. Tänään alkavat playoffit kestävät toukokuun puoleenväliin saakka, jolloin selvillä on Euroopan kovin Overwatch-joukkue. Suomea playoffeissa edustaa kaksi joukkuetta: Suomalainen Team Gigantti ja eurooppalaisjoukkue Young and Beautiful, jonka flex-pelaajana toimii Jani ”Tseini” Kähkönen.

Team Gigantti on hallitseva euroopanmestari ja puolustaa turnauksessa mestaruustitteliään. Kähkönen taasen tavoitteli Contenders-paikkaa alunperin Open Divisionissa pelaavan Squid12324:n riveissä, mutta joukkue ei yltänyt karsintaturnaukseen. Kähköselle tarjoutui kuitenkin uusi tilaisuus, kun tämä värvättiin jo Contendersissa pelaavan, pelaajakatoa kärsineen Young and Beautifulin riveihin.

Molemmat joukkueet lähtevät playoffeihin haastavista asemista; omien lohkojensa neljänniltä sijoilta. Eikä tässä vielä kaikki, sillä joukkueet kohtaavat ensimmäisissä otteluissaan runkosarjan ykkösjoukkueet; Eagle Gamingin ja British Hurricanen.

Uudistettuun Contenders-kauteen on kuulunut monia muutoksia, mukaan lukien kasvatettu palkintopotti ja mahdollisuus päästä mukaan avoimien karsintojen kautta. Turnauksen taso onkin ollut aivan eri viime kauteen verrattuna. Ei siis mikään ihme, ettei hallitseva mestari Team Gigantti voinut lähteä soitellen sotaan, vaikkakin joukkueen suoriutumiseen on vaikuttanut myös lähestulkoon upouusi rosteri.

Team Gigantin manageri Tomi ”Tombha” Rinne kertoi joukkueen joutuneen kovan työtaakan alle uuden rosterinsa myötä.

”Kyllähän tässä on oppinut jokainen meidän poppoosta uusia asioita jatkuvalla syötöllä! Omalla kohdalla toimintaa on viety kovempaa vauhtia kansainvälisille markkinoille ja tottakai joukkue on joutunut aloittamaan treenaamisen uudelta pohjalta kun rosteri muuttui totaalisesti”, Rinne kertoi.

Joukkue onkin pitänyt kiinni tiukasta otteluaikataulusta. Tästä huolimatta Rinne ei ole aivan tyytyväinen runkosarjan suorituksiin, vaikkakin ymmärtää ne lähtökohtien puitteissa. ”Tähän mennessä meillä on kaksi tappiota liikaa”, Rinne totesi.

Playoffien kovimmaksi vastustajaksi Rinne nimeää ”ehdottomasti” British Hurricanen, joka on Overwatch Leaguessa pelaavan London Spitfiren akatemiajoukkue. Rinteelle on selvää, että Team Gigantti tulee kohtaamaan englantilaisjoukkueen turnauksen finaalissa.

Playoffien suomalaisottelut käynnistyvät tänään, kun Young and Beautiful kohtaa British Hurricanen kello 17:00. Team Gigantti taasen pelaa avausottelunsa Eagle Gamingia vastaan huomenna kello 17:00. Ottelut ovat katsottavina suorana tai tallenteina Overwatch Contendersin Twitch-kanavalta.

Lähde: Overwatch Contenders Kuvalähde: Blizzard