Overwatch Leaguen toinen kausi on miltei loppusuoralla. Liigan neljäs ja viimeinen vaihe alkaa ensi yönä, jonka jälkeen selviää, mitkä joukkueet etenevät playoffeihin ja sen karsintoihin.

Tällä hetkellä liigan ehdottomassa kärjessä ovat Atlantic- ja Pacific-divisioonien johtajat New York Excelsior ja Vancouver Titans. Näitä seuraavat neljä muuta tällä hetkellä playoff-paikalle sijoittunutta joukkuetta; San Francisco Shock, Hangzhou Spark, LA Gladiators ja Seoul Dynasty.

Edellä mainituista ainoastaan LA Gladiators on suomalaisvahvisteinen joukkue. Näiden lisäksi playoffien karsintoihin ovat kuitenkin sijoittuneet Dallas Fuel ja Atlanta Reign, mutta sijoituksilla on tietenkin mahdollisuus muuttua dramaattisesti vielä viimeisen vaiheen aikana.

Suurin muutos huomenna alkavaan vaiheeseen on läpi Overwatch-ekosysteemin käyttöön otettava 2-2-2-lukitus, joka pakottaa jokaisen joukkueen kokoonpanoksi 2 DPS-pelaajaa, 2 tankkia ja kaksi Support-pelaajaa. Joukkueet ovat tienneet lukituksesta kesäkuusta asti ja huhujen mukaan standardikokoonpanoiksi ovat muotoutuneet Double Sniper ja Dive. Nähtäväksi kuitenkin jää, millainen vaikutus lukituksella on sekä liigaan että sen suosioon, kun sitä dominoi niin pitkään kolmen tankin ja kolmen Support-pelaajan GOATS-meta.

Neljännen vaiheen avaus tapahtuu huomenna klo 02:00 Suomen aikaa, kun sen ensimmäisessä ottelussa pelaavat Houston Outlaws (Jiri ”LiNkzr” Masalinin kotijoukkue) ja Paris Eternal (Roni ”LhCloudy” Tiihosen kotijoukkue). Tarkan otteluaikataulun löydät täältä.

Lähde: Overwatch League Kuvalähde: Overwatch League