Overwatch-Liigan halu tavoitella valtavirtamenestystä ja kasuaalia yleisöä tarkoittavat, että se on ollut erittäin tarkka oman julkisuuskuvansa suhteen. Uutisoimme jo aiemmin, kuinka ankarasti Liiga suhtautuu työntekijöidensä tekemiin rikkomuksiin. Eilen Liiga julkaisikin uuden listan rangaistuksista, jotka se on päättänyt antaa pelaajilla ja muulle henkilöstölle.

 

Fuelille tuplasakot

Dallas Fuelin suomalaispelaaja Timo ”Taimou” Kettunen sai sakkoa 1000 dollaria. Sakko on seurausta Kettusen tammikuisesta striimistä, jossa tämä käytti homofobista kieltä vastustajansa solvaamiseen. Asia nousi esille ESPN:n viimeviikkoisen uutisoinnin myötä, jonka jälkeen Kettujen julkaisi anteeksipyynnön.

Kettusen joukkuetoveri Felix ”xQC” Lengyel tuomittiin neljän ottelun pelikieltoon ja 4000 dollarin sakkoihin. Sakkoon vaikuttivat useat teos, kuten Twitch-emoten käyttö rasistisessa yhteydessä, Overwatch-Liigan selostajien solvaaminen ja Lengyelin aiemmat rikkomukset.

Lengyel käytti afroamerikkalaisen striimaajan Trihexin kasvoja käyttävää Trihard 7 -emotea samaan aikaan, kun Liigan afroamerikkalainen selostaja Malik Forté esiintyi Twitchin liigalähetyksessä. Liiga on tulkinnut tämän rasistiseksi, mutta Lengyel puolusti käyttävänsä emotea tervehdyksenä ja puhuneen asian halki sekä Fortén että Trihexin kanssa. Forté kertoi itse myöhemmin Twitterissä, ettei hän usko Lengyelin tarkoittaneen pahaa, mutta pitää silti tilannetta ongelmallisena.

Selostajien solvaamisella viitataan todennäköisesti Lengyelin twiittiin Liigan ”syöpää aiheuttavasta” selostuksesta. Lengyel poisti twiitin, mutta Liigan selostajat pitivät tämän anteeksipyyntöä sarkastisena ja keskustelu eskaloitui uudestaan.

 

Rangaistuksia myös Houston Outlawsille ja Los Angeles Valiantille

Houston Outlawsin valmentaja Tae-yeong “TaiRong” Kim sai virallisen varoituksen Twitterissä julkaisemastaan rasistisesta meemistä, jossa tämä vitsaili Japanin atomipommitusten kustannuksella. Kim poisti julkaisun nopeasti, pyysi anteeksi ja ilmoitti tekevänsä lahjoituksen Hiroshima Peace Culture Foundationille. Liiga kertoi ottaneensa tämän huomioon rangaistuksessaan.

Lisäksi Los Angeles Valiantin Ted “Silkthread” Wang sai sakkoa 1000 dollaria pelitilin jakamisesta, mikä rikkoo Blizzardin käyttöehtoja.

Rangaistukset ovat sytyttäneet keskustelua siitä, millaista käytöstä Liigan pelaajilta tulisi odottaa. Moni on valittanut rangaistusten ja sääntöjen epäselvyydestä. Myös ajatus liigapelaajien omasta ammattiliitosta on noussut esille.

Lähteet: ESPN, Polygon, Pc Gamer, Dexerto, Overwatch League Kuvalähteet: Blizzard